Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Puteti face aceasta supa de ciuperci si orez intr-un multicooker sau in mod clasic, pe aragaz. In ambele cazuri, aceasta reteta este foarte usoara, consistenta si super delicioasa.
Supa De Ciuperci Si Orez |
- 3 morcovi medii - taiati
- 3 tulpini de telina - taiati
- 1 ceapa rosie - taiata cubulete
- 3 catei usturoi - presat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 cana orez brun
- 230 g mix de ciuperci salbatice - taiate daca sunt prea mari
- 4 cani supa concentrata de legume
- 1 lingurita paprika afumata
- sare de mare si piper - dupa gust
- 2 cani lapte de cocos
- 1 lingura faina fara gluten
- lingura cimbru proaspat - pentru a garnisi
MOD DE PREPARARE:
Metoda la Multicooker:
- Apasati butonul SAUTEE al multicookerului si dupa ce se incalzeste adaugati uleiul, ceapa, morcovii, telina si usturoiul. Sotati, amestecand des, pentru aproximativ 4-5 minute.
- Adaugati ciupercile, orezul, paprika si supa concentrata, amestecati bine apoi puneti capacul.
- Apasati butonul MANUAL/PRESSURE COOK si setati timpul de gatire la 30 de minute si presiunea la nivelul cel mai ridicat.
- Dupa ce expira timpul de gatire si multicookerul-ul bipaie, eliberati presiunea manual indreptand valva spre VENT.
- Intr-un bol mic amestecati laptele de cocos si faina fara gluten pana cand se omogenizeaza compozitia.
- Apasati butonul SAUTEE si turnati amestecul de lapte in supa din multicooker. Amestecati bine sa se omogenizeze, si mai lasati la fiert pentru inca 2-3 minute sau pana cand se ingroasa.
- Garnisiti cu cimbru proaspat si serviti imediat!Pofta buna!
Metoda pe aragaz:
- Incingeti uleiul intr-o oala mare pe focul mediu al aragazului.
- Adaugati ceapa, morcovii, telina si usturoiul si sotati, amestecand des, pentru aproximativ 4-5 minute, sau pana cand se inmoaie legumele.
- Adaugati ciupercile, paprika afumata si gatiti pentru inca 5-7 minute,
- Adaugati orezul si supa concentrata. amestecati bine si asteptati sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la minim si lasati sa fiarba incet pana cand orezul e gatit, aproximativ 30-35 de minute
- Intr-un bol mic amestecati laptele de cocos si faina fara gluten pana cand se omogenizeaza compozitia.
- Turnati acest amestec peste supa si lasati la fiert pentru inca 2-3 minute sau pana cand supa se ingroasa putin.
- Garnisiti cu cimbru proaspat si serviti imediat!Pofta buna!
sFAT:
- PEste indicat sa folositi un mix de ciuperci pentru ca acesta va aduce mai multa aroma si textura.
- Pentru o aroma mai bogata, puteti adauga cateva trufe negre date pe razatoare.
- Se poate inlocui orezul brun cu orez alb si reteta va ramane la fel.
- Puteti face aceasta supa cremoasa de ciuperci cu orice tip de orez, dar tineti minte ca timpul de gatire va fi diferit in acest caz.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.