Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Slănină de casă picantă cu usturoi

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Vă prezentăm o rețetă de slănină delicioasă de casă. Din ingrediente simple, accesibile și perfect combinate, obțineți o slănină moale, aromată, ce se topește în gură și care poate fi păstrată un timp îndelungat la frigider. Datorită usturoiului și cojii de ceapă, obțineți o gustare deosebit de aspectuoasă.

Slănină de casă picantă cu usturoi

Slănină de casă picantă cu usturoi

Ingrediente:

– o bucată de slănină proaspătă

– sare grunjoasă după gust

– condimente

– frunză de dafin

– coji de ceapă

– usturoi

– boia de ardei

– piper negru măcinat

Mod de preparare:

1. Pe bucata de slănină faceți câteva tăieturi păstrând o distanță de aproximativ 0.5 cm de la bază.

2. Frecați slănina cu sare grunjoasă. Puneți-o într-o cratiță sau bol mai mare. Acoperiți slănina cu un capac și puneți o greutate peste aceasta. Lăsați-o sub greutate timp de 24 de ore.

3. Puneți slănina cu sare într-o cratiță. Turnați în cratiță apă, astfel încât nivelul apei să acopere slănina cu aproximativ 2-3 cm.

4. Adăugați în cratiță condimentele preferate, frunza de dafin și cât mai multe coji de ceapă. Anume cojile de ceapă oferă slăninii o culoarea frumoasă, gust intens și aromă.

5. Fierbeți slănina timp de 60 de minute. Luați cratița de pe foc și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

6. Scoateți slănina din cratiță și ungeți-o cu usturoi presat (la dorință, puteți umple spațiile întretăiate cu felii de usturoi).

7. Presărați slănina cât mai uniform cu boia de ardei și piper negru măcinat.

8. Înveliți slănina în folie de aluminiu (folie alimentară sau hârtie de copt). Rulați-o cu o ață, astfel încât folia să fie bine fixată.

9. Dați slănina la congelator pentru 24 de ore.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!