Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ingrediente simple. Preparare minimalista. Sosul bestial. Eu zic ca am inceput anul cu dreptul. Ce ziceti, va face cu ochiul acest adobo?
Tocanita filipineza de porc si pui |
500 gr carne de pui (pulpe dezosate)
500 gr carne de porc (ceafa)
6 catei mari de usturoi
4 linguri sos de soia
2 linguri otet de orez
2 linguri otet de vin alb
1 lingura sos de stridii (optional)
2 foi dafin
1 lingurita piper negru macinat
1 1/2 cana apa
Mod de preparare:
- Se taie carnea bucati marisoare.
- Intr-o oala se amesteca restul ingredientelor (cateii de usturoi se pun curatati, dar intregi). Se adauga carnea in oala si se amesteca bine.
- Se pune oala pe foc si se aduce la fierbere. Se da focul la mic (tocanita cat sa bolboroseasca usor) si se fierbe 1 ora. Nu se amesteca in acest timp in oala.
- Se da focul la mediu si se mai fierbe pana sosul scade binisor (cca 20 minute).
- Se
scoate carnea cu o paleta cu gauri din sos si se prajeste intr-o tigaie
in care se pune ulei doar cat sa formeze o pelicula subtire pe fund. Se
prajeste carnea pana se rumeneste pe ambele parti.
* acest pas este optional; prajiti carnea doar daca doriti - Se scoate carnea din tigaie si se aseaza intr-un bol. Se toarna sosul peste ea.
- Se serveste cu orez fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.