Syrniki sunt un fel de clătite groase cu brânză, de origine ucrainiană, care se aseamănă foarte mult cu papanașii românești. Poți pregăti acest preparat dulce fie pentru mic dejun, fie pentru a-l servi ca desert. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pentru a prepara syrniki, ceea ce înseamnă că este un desert foarte rapid.
Syrniki - clătite groase rusești |
- 2 căni telemea rasă;
- 4 ouă mari;
- ¾ cană + ½ cană făină 000;
- 3 linguri zahăr;
- ½ linguriță sare;
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
- 1 linguriță oțet;
- 1 cană stafide;
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui;
- topping, la alegere: fructe proaspete, smântână, gem, zahăr pudră.
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător, amestecă brânza rasă cu ¾ cană de Făină, zahăr și sare. Asigură-te că le omogenizezi bine.
Într-un pahar, dizolvă bicarbonatul de sodiu în oțet, amestecă bine, apoi încorporează în compoziția din bol. Folosește un mixer pentru a obține un aluat omogen. Încorporează apoi și stafidele, de această dată folosind o lingură.
Încinge o tigaie încăpătoare pe foc mediu și încinge uleiul de floarea soarelui. Jumătatea de cană de făină rămasă pune-o într-un bol. Folosește o cupă de înghețată pentru a forma o clătită syrniki; dacă nu ai așa ceva, poți folosi două linguri cu care poți modela compoziția. Tăvălește apoi clătita formată prin făina din bol. Când uleiul de floarea soarelui este încins, pune clătita la prăjit. Continuă așa până când termini toată compoziția.
După 3-4 minute, întoarce clătitele pe partea cealaltă. Mai lasă-le încă 3 minute și apoi scoate-le pe un platou acoperit cu șervețele, pentru ca uleiul în exces să fie absorbit.
Servește clătitele syrniki cu fructe proaspete, smântână, gem, dulceață sau zahăr pudră, după preferințele fiecăruia!
Bucură-te de aceste clătite groase cu brânză în compania celor dragi – în mod cert vor fi apreciate de întreaga familie, de la mic, la mare.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.