O reteta simpla si gustoasa. Si cum spanacul este atat de sanatos, puteti incerca o multime de combinatii in functie de pofta. De data aceasta l-am pus intr-un strat subtire de aluat si l-am combinat cu ciuperci si cascaval. Au iesit o.nebunie de arome.
Spanac cu ciuperci si cascaval |
- 400 g faina alba
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- 2 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper proaspat macinat
- 500 g spanac
- 2 fire usturoi nou
- 4 catei usturoi
- 2 linguri iaurt (smantana)
- 2 oua
- 1/2 lingurita sare
- 5-6 ciuperci
- 250 g cas de oaie
- 150 g cascaval
- cimbru
- piper proaspat macinat
MOD DE PREPARARE:
Preparam aluatul in masina de paine sau il framantam cu mana.Il lasam la dospit pina isi dubleaza volumul. Intindem aluatul subtire astfel incat sa acoperim fundul unui vas in care vom prepara spanacul. Inainte de a pune aluatul, ungem vasul cu unt. Si pentru ca vasele Pyroflam sunt ideale pentru aceasta mancare, eu le-am folosit din nou.
Spanacul, usturoiul taiat, iaurtul, condimentele si ouale le punem intr-un blender sa se faca o pasta fina pe care o vom pune in vas peste aluat.
Spalam ciupercile si le taiem feliute subtiri, apoi le punem peste spanac, adaugam cimbrul apoi radem casul de oaie si cascavalul afumat, deasupra.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 40 de minute, apoi marim mfocul la 200 de grade C pina se rumeneste cascavalul de deasupra.
Servim spanacul asa cum este sau cu chiftelute alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.