Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pască modernă

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

O pregătim doar o data pe an și, de aceea, ne dorim ca pasca binecuvântată pe care o aducem musafirilor nostri sa fie perfectă si la gust, si la aspect. Uite o reţetă de pască modernă:

Pască modernă

Pască modernă

Ingrediente:

  • 2 linguri rase de făină
  • 100 g zahăr
  • 6 ouă
  • 1 lingura rom
  • 200 g stafide
  • 600 g brânză de vaci
Pentru umplutură:
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 125 g făină
  • 50 g unt moale
Pentru aluat:
  • coaja unei lămâi
Pentru tavă:
  • 20 g unt

    Mod de preparare:

    1. Se aleg stafidele si se pun sa se umfle în apa calda cu rom. Pentru aluat, se bate bine untul înainte si apoi se amesteca cu galbenusul, zaharul, faina, praful de copt si laptele. Se framânta cinci minute, se aduna într-o bila si se da la rece pentru doua ore. Se scoate cu un sfert de ora înainte de a da pasca la cuptor.

    2. Se întinde aluatul si se asaza într-o forma rotunda unsa cu unt. Pentru umplutura, galbenusurile se freaca cu zaharul pâna ce se obţine o crema spumoasa si alba în care se adauga faina, coaja de lamâie si brânza bine scursa si pasata sau mixata. Se bat albusurile cu un praf de sare si se adauga în brânza amestecând cu delicateţe.

    3. Se varsa în tava jumatate din amestecul de brânza, se presara stafidele scurse si apoi se pune a doua parte a brânzei.

    4. Se da la cuptor pentru 50 de minute si se lasa sa se raceasca în tava.


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!