Pentru mine aceasta reteta a fost o adevarata incercare. Insa am vrut ca luna aceasta sa aveti la dispozitie cat mai multe variante interesante de a pregati carnea de porc. Sosul este foarte foarte bun. O sa-l mai folosesc si in alte retete cu siguranta. Cotletele cu sos dulce acrisor se servesc cu putin piure de cartofi si cu o salata mare de verdeturi.
Cotlete de porc in sos dulce-acrisor |
4 cotlete de porc (de 3 cm grosime)
piper negru
putin ulei
Saramura:
2 cani apa
1 lingura sare
1/2 lingura zahar
1 lingurita piper negru boabe
1 fir rozmarin
Sos dulce-acrisor:
50 ml otet balsamic
2 linguri miere
1 fir ceapa verde
1 fir rozmarin
2 catei de usturoi
1 lingura unt
Mod de preparare:
- Se amesteca ingredientele pentru saramura pana sarea si zaharul se dizolva. Se pun cotletele in ea si se lasa la frigider minim 4 ore, dar preferabil peste noapte.
- Se incepe cu pregatirea sosului: se pune otetul cu mierea, usturoiul strivit, ceapa rondele si ramura de rozmarin la fiert (la foc mediu) pentru 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Se ia sosul de pe foc, se strecoara. In sosul strecurat se adauga bucati de unt in transe, amestecandu-se pana se dizolva complet. Se adauga putina sare daca este necesar. Se lasa sosul sa stea pana sunt gata cotletele.
- Cotletele se scot din saramura si se usca bine cu servetele de bucatarie. Se presara cu piper negru macinat si apoi se ung pe ambele parti cu ulei.
- Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute. Se aseaza cotletele in ea si se prajesc 2 minute pe prima parte si 1.5 minute pe a doua parte.
- Se trage tigaia de pe foc, se ung repede cotletele cu sos pe ambele parti si se aseaza iar in tigaie. Se dau la cuptorul preincalzit la 200C pentru inca 3 minute.
- Se scot cotletele din cuptor, se muta intr-o farfurie calda si se lasa sa stea macar 3 minute
- Se servesc cotletele stropite cu sos din belsug.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.