Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Retete si gust cele mai noi si interesante articole de pe www.retetesigust.blogspot.com.
Briose Red Velvet |
- 350g faina
- 300g zahar
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingurita pudra de cacao
- 300 ml ulei
- 250g lapte batut, la temperatura camerei
- 2 oua mari
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingura zeama prospat stoarsa de lamaie
- 1 fiola esenta de vanilie
- colorant alimentar rosu
- 250g unt nesarat, la temperatura camerei
- 450g mascarpone
- 1 fiola esenta de vanilie
- 500g zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava pentru briose cu hartii speciale.
Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaoa si amesteca-le bine.
Intr-un alt bol, pentru mixer, bate ouale pana devin spumoase, apoi adauga laptele batut si zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie. Adauga cate putin colorant alimentar pana obtii o compozitie de un rosu inchis (grena).
Peste compozitia umeda adauga ingredientele uscate si amesteca usor cu ajutorul unei linguri. In acest fel briosele vor iesi mult mai pufoase decat daca ai amesteca totul cu mixerul.
Adauga aluatul obtinut in formele pentru briose, avand grija sa umplii doar 2/3 deoarece briosele vor creste si vor da pe afara. Coace-le la foc potrivit timp de 20-22 de minute.
In timp ce briosele se coc, prepara glazura. Adauga untul intr-un castron pentru mixer si mixeaza-l pana isi tripleaza volumul si devine spumos. Adauga apoi vanilia si mascarpone si continua sa mizi pana obtii o compozitie omogena. Treptat, incorporeaza si zaharul.
Cand briosele s-au racit, decoreaza-le cu glazura de unt si mascarpone. Pentru un décor de exceptie poti folosi un pos. Decoreaza-le apoi, dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.