Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

5 rețete de ciorbă de pește

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Ciorba de pește poate deveni preferata tă, dacă reușești să o prepari fix pentru gusturile sale. Iată cele mai îndrăgite 5 rețete, de care și tu vă veți bucura cu siguranță:

5 rețete de ciorbă de pește
5 rețete de ciorbă de pește

Ciorba de pește cu somon

ciorba de peste somon

Ciorba de pește cu somon

Ingrediente: 

  • 500 grame somon
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 2 cepe albe
  • o legătură de pătrunjel
  • o lingură de sare
  • 2 frunze de dafin

 Mod de preparare:

  1. Se curăță peștele de solzi și de pielea rigidă, spălându-se totodată foarte bine. Curățați de asemenea și legumele și puneți bucățile de pește la fiert, împreună cu o ceapă tăiată în patru și cele două frunze de dafin. Lăsați să fiarbă la foc mare până ce dă în clocot, după care reduceți focul la minim pentru următoarele 20 de minute. După ce a fiert, treceți peștele cu tot cu supa printr-o sită, sa evitați orice os mărunt care rămane în apă. Supa o turnați înapoi în cratiță și o puneți pe foc. Peștele îl lăsați să se răcorească în sită.
  2. Tăiați cartofii, morcovii și o jumătate de ceapă cubulețe. Adăugați în supa de pește, iar atunci când începe să fiarbă acoperiți cu capac și lăsați 30-40 de min. până sunt gata legumele.
  3. Alegeți peștele de oase și tocați-l mărunt, după care adăugați bucățile obținute în supă, imediat după ce au fiert legumele. Tocați pătrunjelul cu restul de ceapă și adăugați-le în supă, după care stingeți focul și lăsați capacul deasupra oalei timp de 20-30 minute, fără a muta oala, pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.
  4. Puteți adăuga puțină zeamă de lămâie, pentru o aromă deosebită, sau o puteți servi așa cum este.

Ciorba de pește cu macrou

ciorba peste macrou

Ciorba de pește cu macrou

Ingrediente:

  • 2 pești macrou, curățați de solzi și spălați foarte bine
  • 2 linguri de orez
  • un ardei gras
  • 2 cartofi
  • țelină (după gust)
  • păstârnac (după gust)
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • o ceapă albă, mare
  • sare după gust
  • leuștean
  • pătrunjel

Mod de preparare:

  1. Punem o oală cu 1 l de apă pe foc, iar imediat după ce a dat apa în fiert adăugăm orezul bine spalat, cartofii tăiați în 4, păstârnacul, țelina, morcovul, ardeiul gras, dovlecelul și ceapa.
  2. Atunci când legumele s-au fiert se adaugă peștele și sarea, iar atunci când peștele se ridică deasupra înseamnă că este fiert.
  3. Scoatem peștele din ciorbă, stingem focul și adăugam leușteanul și pătrunjelul.
  4. Lăsăm peștele la răcit, după care alegem carnea de oase, o mărunțim bine și o adăugăm înapoi în ciorba caldă.
  5. Lăsăm capacul deasupra pentru 10-15 minute și servim caldă!

Ciorbă de pește cu somn

ciorba de peste crap

Ciorbă de pește cu somn

Ingrediente:

  • 1 kg somn
  • 3-4 morcovi
  • o legătură de pătrunjel
  • 1 ceapă mare
  • 1-2 ardei grași
  • 2 roșii de mărime mijlocie
  • sare de lămâie sau oțet
  • frunze de leuștean
  • ulei
  • sare și piper după gust

Modalitate de preparare:

  1. Peștele, curățat, se taie în bucăți potrivit de mari, cu o grosime de 4-5 cm.
  2. Zarzavatul, ras prin răzatoarea cu gauri mari, împreună cu ceapa, se călește cu 2-3 linguri de ulei timp de 2 minute, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apă fierbinte și se lasă la fiert.
  3. Se adaugă ardeii tăiați în felii subțiri și roșiile tăiate în felii de 2 cm grosime.
  4. Ciorba se acrește imediat cu oțet și se sărează, completând cu apă, pentru ca ciorba să nu fie prea deasă.

Substanța acră și sarea se adaugă înainte de a se introduce carnea de pește, pentru ca aceasta să nu se sfărâme la fiert. Când clocotește ciorba, se adaugă bucațile de pește și se fierb circa 20-30 minute, pâna când se înmoaie. Dacă furculița intră cu ușurință în carne, atunci înseamnă ca aceasta este fiartă. Se ia de pe foc (să nu se sfărâme carnea) și se aromatizează cu leuștean si pătrunjel. 

Poftă bună!

Borș de pește moldovenesc

ciorba crap

Borș de pește moldovenesc

Ingrediente:

  • o bucată file de crap
  • 1 ceapă medie
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină mică de pătrunjel
  • 1/2 țelină mică
  • 2 linguri de orez
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei
  • 200-300 ml suc de roșii
  • pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:

  1. Se curăță, taie și se spală bine peștele, iar legumele spălate și curățate în prealabil (morcovul, pătrunjelul și țelina) se dau prin răzătoarea mică.
  2. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se toarnă uleiul într-o tigaie, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă și celelalte legume.
  3. Se omogenizează și se lasă la călit până ce se înmoaie.
  4. Între timp capul, coada și șira spinării peștelui se adaugă într-o oală la fiert, cca 10-15 minute, pentru a pregăti supa-bază de pește.
  5. Strecurăm zeama într-o altă oală. Se fierbe separat și orezul pentru a nu se tulbura ciorba.
  6. În supa-bază de pește punem legumele preparate anterior, împreună cu orezul, bucățile de pește și sucul de roșii și se lasă să fiarbă nu mai mult de 15-20 minute.
  7. La sfârșit se ia de pe foc și se adaugă sarea și piperul după gust.

Borș de pește moldovenesc

bors de peste moldovenesc

Borș de pește moldovenesc

Ingrediente:

  • cap și coadă de somn
  • cap și coadă de crap sau novac
  • un trunchi de salau
  • 1-2 carași
  • o ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 țelină
  • o ceașca pastă de ardei
  • un borcan roșii conservate
  • 20 ml ulei
  • 3 cartofi (opțional)
  • verdeață
  • o lingură orez
  • 1 l de bors
  • sare

Mod de preparare:

  1. Peștele porționat, spălat, pudrat cu puțină sare, se lasă deoparte într-un vas.
  2. Toate legumele curățate, spălate, tăiate mărunt sau rădacinoasele se vor da pe răzătoarea cu ochiuri mari.
  3. Se călesc în oala cu ulei încins, iar după ce s-au înmuiat se adaugă roșiile, pasta de ardei, cartofii curățați și tăiați în sferturi sau cubulețe, o linguriță cu sare, iar după câteva minute se adaugă 2-3 căni cu apă si se lasă la fiert timp de 30 de minute.
  4. Când totul este fiert, se adaugă orezul, pătrunjelul și se completează cu apă după gust, când începe să clocotească.
  5. Se adaugă ușor bucățile de pește, iar din acest moment nu se mai amestecă cu lingura.
  6. Atunci când peștele se ridică la suprafață, semn ca este fiert, se adaugă leușteanul, se potrivește de gust, se mai lasă 1-2 clocote, apoi se oprește focul.

Diferența dintre borș de pește și ciorbă de pește

Practic, cele două feluri de mâncare se prepară cu aceleași ingrediente, însă diferența o face borșul, pe care în momentul în care îl adăugăm, transformăm simpla ciorbiță de pește într-un minunat borș. În locul borșului se poate adăuga oțet, zeamă de varză, de lămâie sau de corcodușe, în funcție de preferințe. Borșul de pește va fi tot timpul acru, în vreme de ciorba va fi mereu dulce, ieală pentru gusturile tale!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!