Îmi place peştele foarte mult, dar gătesc destul de rar din motive independente de dorinţa mea. Aceasta este prima mea reţetă de peşte.
Merluciu la cuptor cu sos de roşii |
- 6 bucăţi de merluciu
- 3 roşii mari
- 4 căţei de usturoi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ardei gras roşu
- 2 lămâi
- Sare după gust
- 1 legătură mărar verde
- Câteva boabe de piper
MOD DE PREPARARE:
Pestele curăţat se prăjeşte în câteva linguri de ulei pe amândouă părţile.
Se scoate din tigaie şi se aşează în tavă.
Se presară sarea peste peşte, se pun boabele de piper, usturoiul tăiat mărunt sau zdrobit, ardeiul gras şi roşiile tăiate cubuleţe.
Se pune restul de ulei, zeama de la o lămâie şi cealaltă lămâie tăiată feliuţe.
Se acoperă tava cu hîrtie de copt sau folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 20 sau 25 de minute. Din când în când se scutură tava ca să nu se prindă peştele de fundul tăvii.
Se scoate de la cuptor şi se presară mărar verde proaspăt tocat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.