Macrou cu sos de roșii și ciuperci la cuptor |
– 3 buc. trunchi de macrou congelat (500 g),
3 căței mari de usturoi,
5 g tarhon proaspăt/congelat,
1 conservă roșii decojite (425 ml),
100 ml bulion de roșii,
1 conservă ciuperci feliate (400 g),
2 lingurițe condimente pt. pește,
1 linguriță semințe de chimen,
1 linguriță piper alb măcinat,
sare de mare
zahăr,
3 linguri vin alb demisec,
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Curățăm peștele de șira spinării și oase, ungem cu 1 lingură de ulei, presărăm condimentele pt. pește și lăsăm să stea 30 min.
Curățăm și tăiem usturoiul mărunt; tocăm mărunt tarhonul.
Scurgem ciupercile.
Tocăm mărunt roșiile.
Într-o lingură de ulei prăjim 30 sec. chimenul și usturoiul.
Turnăm roșiile cu bulionul, vinul, punem tarhonul, sărăm, piperăm și fierbem 2 min.
Adăugăm ciupercile, amestecăm și fierbem 1 min.
Umplem peștii cu ciuperci și închidem cu scobitori.
Restul compoziției turnăm într-un vas Yena, deasupra așezăm peștii.
Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, după 20 min. ungem cu sosul din vas și mai ținem în cuptor 5-10 min., până peștii se rumenesc.
Servim calzi, cu sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.