De multe ori mă-ntreb: cum să gătesc peștele? Nu știu de ce, dar pentru că peștele e un aliment ușor, tind să-l pregătesc în aceeași manieră.
Crap cu ciuperci și cașcaval la cuptor |
1.5 kg pește Crap
1 ceapă
1 cub unt
300 g ciuperci
200 g cașcaval
condimente pește
sare/piper
MOD DE PREPARARE:
Într-o tigaie cu puțin unt am călit ceapa curățată și tăiată fideluță și ciupercile curățate și tăiate.
Până când acestea s-au pătruns, am încins cuptorul la 190°C.
Într-o tavă din sticlă termorezistentă unsă cu unt am pus bucățile de
pește așezate cu partea cu piele în sus si ceapa calita.
Am presărat sare, piper si cundimentele pentru peste, iar apoi am așeat ciupercile călite deasupra.
Am dat tava la cuptor pentru
aproximativ 15 minute iar în ultimele 2-3 minute am scos-o și am
presărat cașcavalul răzuit deasupra.
Am servit alături de orez basmati aromatizat.
Este foarte gustos, sățios și foarte potrivit pentru o masă copioasă de prânz sau chiar cină.
S-aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.