Combinația este pur și simplu minunată, ciupercile oferă și mai multă suculență și totul sub crustă subțire și crocantă. Încercați și pregătiți cu încredere cu orice ciuperci!
Chiftele de pui cu tocătură de ciuperci! |
-900 gr de carne tocată de pui;
-600 gr de tocătură de ciuperci;
-1 ou mare;
-2 cepe medii;
-3 căței de usturoi;
-sare și piper negru;
-pesmet;
-30-40 gr de unt;
-ulei – pentru prăjit.
MOD DE PREPARARE:
1.Pregătiți tocătura de ciuperci: spălați ciupercile, turnați apă, adăugați sare gemă, le fierbeți timp de 20 de minute, după ce dau în clocot, apoi le clătiți sub jet de apă, le fierbeți din nou timp de 20 de minute, le clătiți sub jet de apă caldă, le lăsați să se scurgă bine și le treceți prin mașina de tocat carne.
2. În vasul cu carne tocată, adăugați tocătura de ciuperci, ou, sare, piper negru și amestecați foarte bine.
3. Tăiați ceapa bucăți mici și o prăjiți pe tigaia cu unt topit, până devine transparentă.
4. Treceți usturoiul prin răzătoarea mică, îl adăugați în tigaia cu ceapă, amestecați, așteptați până usturoiul dă aromă și transferați legumele într-un vas rece, ca să se răcească mai repede.
5. Adăugați ceapa și usturoiul călduțe în vasul cu carne, amestecați bine și bateți puțin tocătura de vas, cât să devină mai vâscoasă și elastică.
6. Modelați chiftele, le treceți prin pesmet, le aplatizați ușor și le așezați pe tocător.
Sfat. Puteți pregăti pesmetul în casă: uscați bucăți de pâine la cuptor și le măcinați cu ajutorul râșniței pentru cafea.
7. Prăjiți chiftelele pe tigaia cu ulei înfierbântat, la foc mediu, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Chiftelele sunt foarte suculente, aromate și extraordinar de gustoase. Le puteți servi cu legume sau alături de orice garnitură. Încercați, veți rămâne surprinși de această alternativă!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.