O rețetă pentru gurmanzi – rapid, în 10 minute totul e gata. Noi coacem checul la cuptor, dar poate fi pregătit și la tigaie la foc mic. Un desert perfect pentru mic dejun, pentru ceaiul de după prânz sau pentru servirea invitaților.
Chec cu mere – poate fi pregătit la cuptor sau la tigaie! |
-2 ouă;
-vanilie;
-1 praf de sare;
-80 gr de zahăr;
-80 ml de ulei;
-150 ml de lapte;
-150 gr de făină;
-16 gr de praf de copt;
-3 mere;
-1 lămâie;
-miere + fulgi de migdale.
MOD DE PREPARARE:
1.Bateți ouăle cu vanilie, sare și zahăr.
2. Adăugați ulei în fir subțire și amestecați bine cu telul.
3. Turnați lapte, amestecați, adăugați făina și amestecați din nou un aluat omogen.
4. Curățați merele de cotor și le treceți prin răzătoarea, care le taie felii foarte subțiri, sau le tăiați cu un cuțit. Stropiți-le cu zeamă de lămâie și amestecați.
5. Adăugați praf de copt în aluat și amestecați din nou, apoi adăugați merele și amestecați, de această dată cu spatula.
6. Ungeți forma cu sunt, transferați aluatul și coaceți checul timp de 40 de minute la cuptorul preîncălzit până la 180°C.
7. Scoateți checul din cuptorul, îl ungeți cu miere și presărați fulgi de migdale.
Chec perfect pentru orice sezon, foarte pufos, gustos și cu o aromă apetisantă. O rețetă care merită să o încercați!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.