Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Tuica fiarta este o bautura extrem de populara in randul romanilor mai
ales in perioada rece. Poate fi bauta inainte de masa, pentru a spori
pofta de mancare, sau atunci cand suntem raciti, pentru a ameliora
simptomele bolii. Cele mai bune retete de tuica fiarta
Reteta de tuica fiarta |
Ingrediente:
150 de mililitri de tuica,
7 - 10 boabe de piper negru,
5 - 7 cuisoare,
miere sau zahar dupa gust.
Mod de preparare:
Puneti tuica intr-un ibric la fiert, la foc mic, adaugand de la inceput piperul si cuisoarele.
Ulterior adaugati zaharul sau mierea, dupa gust, si mestecati bine cu o lingurita pana in momentul in care se dizolva.
Cand tuica da in clocot stingeti focul.
Daca vreti o tuica mai deosebita, puteti adauga suplimentar scortisoara, mar sau lamaie.
Reteta de tuica fiarta cu gutuie
Reteta de tuica fiarta cu gutuie |
Ingrediente:
150 de mililitri de tuica,
2 linguri de zahar,
7 - 10 boabe de piper,
trei felii mari de gutuie.
Mod de preparare:
Incepeti prin a pune zaharul la topit in ibric, la foc domol.
Amestecati constant pana cand zaharul se caramelizeaza si formeaza o pasta omogena de culoare maronie.
Ulterior adaugati tuica si dati focul la minim.
Puneti si feliile de gutui taiate cubulete, adaugati ulterior si boabele de piper.
Amestecati constant cu o lingurita iar in momentul in care da in clocot stingeti focul.
Veti observa ca tuica fiarta cu gutuie are un gust mult mai intens si mai aromat.
Reteta de tuica fiarta cu leustean
Reteta de tuica fiarta cu leustean |
Ingrediente:
150 ml de tuica,
doua linguri de zahar sau miere,
leustean proaspat,
cateva boabe de piper.
Mod de preparare:
Puneti la fiert simultan intr-un ibric tuica, zaharul sau mierea, leusteanul si piperul.
Dati focul la mic si mestecati foarte bine, pana cand se ajunge la punctul de fierbere.
La final turnati tuica in paharele, folosind o strecuratoare pentru a separa frunzele de leustean.
Reteta de tuica fiarta cu ghimbir
Reteta de tuica fiarta cu ghimbir |
Ingrediente:
150 de mililitri de tuica fiarta,
doua felii de ghimbir,
5 - 7 boabe de piper rosu,
miere si zahar dupa gust,
o frunza de dafin.
Mod de preparare:
Se pune tuica la fiert la foc mic, se lasa 3 minute, dupa care se adauga feliile de ghimbir, piperul rosu si frunza de dafin.
Se lasa la fiert iar la primul clocot se stinge focul si se adauga imediat zaharul sau mierea.
Se amesteca bine cu o lingurita.
Gustul va fi unul intepator, puternic, dar in acelasi timp dulce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.