Sunca glazurata cu portocale este un preparat specific sarbatorilor de iarna, pe baza de carne de porc. Sunca glazurata arata foarte bine, are un aspect festiv, este gustoasa si satioasa.
Sunca glazurata cu portocale |
- 1 cana zahar brun
- 1/2 cana suc de portocale
- 2 linguri coaja de portocala rasa
- felii de portocala
- 1/2 cana sherry duce
-
1 lingura mustar uscat.
Mod de preparare:
Pune sunca in cuptor la 180 grade Celsius, neacoperita, pentru
jumatate de ora. Scoate-o din cuptor si scurge zeama, indeparteaza
pielea, apoi pregateste-i glazura . Amesteca zaharul, sucul si coaja de portocale, precum si sherry-ul intr-un castron.
Adauga treptat mustar, amestecand mereu. Acopera sunca cu felii de
portocala, pe toate partile. Unge apoi totul cu glazura pregatita. Da
sunca din nou la cuptor pentru 30 de minute. Inainte sa o servesti,
adauga un nou strat de glazura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.