Sos ragu bolognese- este un delicios sos pe baza de carne cu ajutorul caruia se pot pregati paste si lasagna. Chiar daca timpul de pregatire este mai indelungat, va asigur ca veti obtine unul din cele mai bune sosuri de carne pentru paste.
Sos ragu bolognese |
1kg carne tocata de vita
2 morcovi
2 tije apio
2 cepe mari
4 catei de usturoi
o foaie de dafin
150 ml vin alb
1 l supa de vita
500 g rosii in bulion
2 lingurite amestec ierburi italiene
2-3 linguri ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata, morcovul ras, tijele de apio tocate fin si usturoiul pisat.
Se
calesc pana ce legumele se inmoaie bine, se adauga carnea tocata si se
caleste in continuare, amestecand cu paleta si zdrobind bulgarasii de
carne care se formeaza.
Cand s-a evaporat tot lichidul se adauga vinul, foaia de dafin, sare
piper, ierburile italiene si se fierbe pana ce scade, apoi se adauga
rosiile in bulion, pasate si jumatate din cantitatea de supa. Se fierbe
la foc mic 2-3 ore, timp in care se mai completeaza cu supa fierbinte.
La final se obtine un sos de carne gustos intr-o cantitate considerabila.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.