Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Acest
risotto cu ciuperci este reteta ideala daca ai pofta de o mancare cu
arome italienesti, foarte aromata si cu o textura cremoasa. Incearc-o si
tu!
Ingrediente:
Risotto cu ciuperci |
- 250g ciuperci, taiate felii
- 1 ceapa alba, medie
- 1 ½ cani orez arborio
- 6 cani de supa de legume
- ⅓ cana vin alb
- 2 linguri de ulei de masline
- ½ lingurita nucsoara
- 1 lingura fulgi de drojdie inactiva
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
- Incinge uleiul intr-o cratita la foc mediu.
- Adauga ceapa si prajeste-o timp de 2 minute.
- Adauga ciupercile si continua sa le gatesti, amestecand ocazional, pentru inca 6 minute.
- Adauga orezul. Lasa boabele de orez sa absoarba lichidele un minut si apoi adauga vinul. Amesteca si mai gateste-le un minut. Adauga 3 cani de supa si continua sa le lasi la gatit, la foc mic.
- Cand orezul a absorbit supa, adauga restul supei. Amestecand ocazitional, gateste risottoul inca 10 minute sau pana orezul absoarbe tot lichidul, iar textura devine matasoasa si cremoasa. Adauga nucsoara, drojdia inactiva, sarea si piperul, dupa gust. Acopera cu un capac si lasa-l sa stea asa macar 5 minute inainte de servire. Presara-l cu verdeata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.