Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
In reteta se foloseste o bucata de pecie de pe burta animalului – slanina cu sorici parlit care sa fie impanata cu strat de carne.
Pecie de porc cu sorici parlit |
- pecie de porc, bucata intreaga,
- sare grunjoasa, mare.
- condimente (piper boabe, foi de dafin, cimbru uscat).
Mod de preparare:
- Indepartare pielite, parlire urme de par si spalare bucata din pecie de porc cu apa calduta.
- Fierbere saramura – 1 litru de apa rece, 2 linguri de sare grunjoasa, boabe de piper, foi de dafin, cimbru uscat.
- Pisare usturoi uscat impreuna cu sare grunjoasa.
- Frecare bucata din pecie de porc cu usturoi pisat pe partea cu slanina.
- Rulare bucata intreaga din pecie de porc, de la cele 2 capete spre mijlocul bucatii, cu soriciul in afara, alaturare rulouri mici intr-un rulou mare si legare stransa rulou mare cu sfoara de bucatarie.
- Introducere rulou din pecie de porc, legat cu sfoara, intr-un borcan cu gura larga. Turnare saramura fierbinte peste ruloul din pecie de porc. Acoperire borcan cu celofan si legare borcan la gura.
- Pastrare borcan cu pecie de porc la rece, in balcon pentru 1 saptamana.
- Scoatere rulou din pecie de porc din borcan, taiere sfoara si spalare bucata de pecie cu apa calduta. Lasare bucata din pecie de porc, sarata, la scurs, agatata, timp de 24 de ore.
- Taiere bucata din pecie de porc in sunci, asezare sunci, sorici pe sorici, in pungi din plastic alimentar, introducere pungi in congelator.
- Se servesc felii subtiri de sunca taiate cu un cutit bine ascutit din bucata inghetata de sunca tinuta la rece in frigider. Feliile de sunca se servesc impreuna cu alte porcarele, pe platoul de aperitive.
Nu este nicio greseala daca aperitivul se consuma cu muraturi taranesti si paine prajita. Gurmetii de profesie consuma acest gen de aperitiv cu mamaliga rece prajita in tigaie sau cu mamaliga incalzita pe gratarul din tuci.
Pecia de porc servita ca aperitiv merge de minune langa o ceasca cu tuica fiarta.
Pofta
buna voi frati gurmanzi si voi frati gurmeti de pretutindeni, oriunde
va veti afla pe mapamond !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.