Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pecie de porc cu sorici parlit

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

In reteta se foloseste o bucata de pecie de pe burta animalului – slanina cu sorici parlit care sa fie impanata cu strat de carne.

Pecie de porc cu sorici parlit

Pecie de porc cu sorici parlit

Ingrediente:

  • pecie de porc, bucata intreaga,
  • sare grunjoasa, mare.
  • condimente (piper boabe, foi de dafin, cimbru uscat).

Mod de preparare:

  1. Indepartare pielite, parlire urme de par si spalare bucata din pecie de porc cu apa calduta.
  2. Fierbere saramura – 1 litru de apa rece, 2 linguri de sare grunjoasa, boabe de piper, foi de dafin, cimbru uscat.
  3. Pisare usturoi uscat impreuna cu sare grunjoasa.
  4. Frecare bucata din pecie de porc cu usturoi pisat pe partea cu slanina.
  5. Rulare bucata intreaga din pecie de porc, de la cele 2 capete spre mijlocul bucatii, cu soriciul in afara, alaturare rulouri mici intr-un rulou mare si legare stransa rulou mare cu sfoara de bucatarie.
  6. Introducere rulou din pecie de porc, legat cu sfoara, intr-un borcan cu gura larga. Turnare saramura fierbinte peste ruloul din pecie de porc. Acoperire borcan cu celofan si legare borcan la gura.
  7. Pastrare borcan cu pecie de porc la rece, in balcon pentru 1 saptamana.
  8. Scoatere rulou din pecie de porc din borcan, taiere sfoara si spalare bucata de pecie cu apa calduta. Lasare bucata din pecie de porc, sarata, la scurs, agatata, timp de 24 de ore.
  9. Taiere bucata din pecie de porc in sunci, asezare sunci, sorici pe sorici, in pungi din plastic alimentar, introducere pungi in congelator.
  10. Se servesc felii subtiri de sunca taiate cu un cutit bine ascutit din bucata inghetata de sunca tinuta la rece in frigider. Feliile de sunca se servesc impreuna cu alte porcarele, pe platoul de aperitive.
Nota:

Nu este nicio greseala daca aperitivul se consuma cu muraturi taranesti si paine prajita. Gurmetii de profesie consuma acest gen de aperitiv cu mamaliga rece prajita in tigaie sau cu mamaliga incalzita pe gratarul din tuci.

Pecia de porc servita ca aperitiv merge de minune langa o ceasca cu tuica fiarta.

Pofta buna voi frati gurmanzi si voi frati gurmeti de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond !

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!