Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Imam Bayildi - delicioasa mâncare turcească cu vinete

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Dacă vreţi să simţiţi cu adevărat savoarea bucătărei turceşti, atunci trebuie să plonjaţi direct în mijlocul preparatelor tradiţionale turceşti. Vă recomandăm să începeţi cu imam bayildi, un fel de mâncare vegetarian bazat pe vinete, ulei de măsline, roşii şi usturoi. 

Imam Bayildi - delicioasa mâncare turcească cu vinete

Imam Bayildi - delicioasa mâncare turcească cu vinete

Ingrediente:

  • 2 cepe medii, tocate
  • 1/2-3/4 ceașcă de ulei de măsline
  • 2 caţei de usturoi, zdrobiţi
  • 3 roşii medii, decojite și tocate
  • 4 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 lingură de mentă proaspată tocată sau 1/2 linguriţă de mentă uscată, mărunţită
  • Sare şi piper
  • 2 vinete medii
  • Zahăr 1 linguriță
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie

Mod de preparare:

  • Căliţi pentru început ceapa în puţin ulei de măsline.
  • Adăugaţi usturoiul, roşiile, pătrunjelul, sarea și piperul.
  • Gătiţi, amestecând mereu până când veţi obţine un sos gros, ca o tocană. Puneţi apoi şi menta. 
  • Tăiaţi coada vinetelor şi împărţiţi-le în două pe lungime. 
  • Tăiaţi apoi în miez câte trei fante, aproape dintr-un capăt în celălalt cam la 2-3 cm adâncime. 
  • Încingeţi o jumătate de ceaşcă de ulei de într-o cratiță mare la foc mediu-mare.
  • Adăugaţi vinetele cu miezul în jos până când partea albă devine maro aurie. 
  • Întoarceţi-le şi prăjiţi-le apoi pe partea cu piele câteva minute mai mult.
  • Scoateţi-le din ulei (cea mai mare parte va fi absorbită în ele) și lăsaţi-le să se odihnească pe prosoape de hârtie cel puţin 15 înainte de a continua (în acest timp prosoapele vor absorbi o cantitate importantă din ulei).
  • Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Lărgiţi fiecare fantă și adăugaţi cu lingura amestecul de legume în fiecare cavitate.
  • Aranjaţi vinetele într-un vas de copt suficient de mare pentru a le cuprinde.
  • Presăraţi zahar şi stropiţi cu suc de lămâie și cu uleiul rămas.
  • Daţi vasul la cuptor timp de 40 de minute, sau pana când se înmoaie.
  • Serviţi cu pâine proaspătă. Se poate servi şi cu sos de iaurt.

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!