Nu este un secret pentru nimeni faptul că mâncarea bucovineană are un gust aparte. Pentru un sfârșit de săptămână în familie, vă propunem să încercați o rețetă din zona Bucovinei: tochitură bucovineană.
Tochitură bucovineană |
un kilogram de carne de porc
200g de costiță,
300g cârnăciori afumați,
100 ml vin alb dulce,
trei căței de usturoi,
o linguriță de boia dulce,
50 ml ulei,
sare,
piper,
patru ouă,
200 gr.de brânză telemea.
Mod de preparare:
Carnea se taie cubulețe și se prăjește într-un ceaun, împreună cu costița. Se adaugă puțină apă, să nu se ardă, și se fierbe la foc mic, până intră furculița în carne. Așa vă veți da seama că este totul bine preparat.
După ce s-a fiert, se adaugă vinul, usturoiul, cârnăciorii tăiați fin (prăjiți și ei). Separat, se pregătește mămăliga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.