Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pentru familiile obisnuite cu bucataria moderna, aceasta poate fi o ocazie excelenta de a redescoperi gusturile copilariei si de a incerca sa reproduca retete vechi din familie. In orice caz, exista cateva prajituri specifice Banatului, cu care nu veti da gres niciodata.
Prajitura Banat |
– 8 oua
– 350 gr zahar + 2 linguri zahar
– 1/2 cana faina + 8 linguri faina
– 1 plic praf de copt
– 1/2 cana stafide
– 1 cana nuca cocos
– 1 cana visine
– 1 cana nuci macinate
– 1/2 cana alune prajite si tocate
– 1 pachet unt
– 1 fiola esenta vanilie
– 200 gr ciocolata pentru glazura
Mod de preparare:
Blatul:
Cele 8 oua se separa, iar albusurile de bat bat cu 250 gr zahar. Peste albusul batut se adauga stafidele, visinele, alunele prajite si tocate, nuca macinata si nuca de cocos. La final se mai adauga 1/2 cana de faina si 1 plic de praf de copt. Se amesteca totul foarte bine, apoi se rastoarna intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se da la cuptorul incins. Se coace timp de 30 min la foc mic.
Foile:
Cele 8 galbenuse se amesteca bine cu 8 linguri faina si 2 linguri zahar. Se obtine un aluat lipicios care se imparte in doua parti egale si se intind 2 foi pe blatul bine infainat. Foile se coc pe dosul aceleiasi tavi.
Crema::
1 pachet de unt se freaca bine cu 100 grame zahar si cu o fiola esenta de vanilie.
Atentie:
- foile se lucreaza repede, cat sunt caldute, pentru ca sunt foarte casabile!
Asamblarea:
Se pune o foaie ai peste aceasta se intinde jumatate din crema de unt. Peste prima foaie se aseaza foaia de albus. Se unge cu cealalta jumatate de crema de unt si se pune si cea de a doua foaie coapta pe dosul tavii.
Glazura:
200 grame ciocolata se topesc si se amesteca cu 50 grame de unt apoi se toarna peste prajitura si se netezeste bine. Se lasa la rece pana se intareste prajitura, apoi se taie patrate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.