Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ne-am înfruptat cu poftă din rețete tradiționale dobrogene de la care nu ne-am mai putut lua gândul, așa că nu am vrut să plecăm fără să le aflăm secretele, pe care astăzi le împărtășim astăzi, să-i poți surprinde și tu pe cei din familie cu bunătăți din Dobrogea nemaipomenite.
Pișcoturi dobrogene |
- 1 kg Făină
- 3 ouă
- ½ cană de lapte
- 1 cană untură de porc
- 1 cană zahăr
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță sare
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 1 esență de rom
- Coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare
Pregătește un castron mare și amestecă în el ouăle, împreună cu zahărul, până când acesta din urmă se dizolvă complet. Apoi, ia un vas separat și încălzește puțin untura de porc în el.
În continuare, adaugă în ordine laptele, zahărul vanilat, coaja rasă de la lămâie, esența de rom, apoi sarea, laptele, după care și untura încălzită. Amestecă bine compoziția, până când ingredientele se încorporează complet.
Mai departe, pe un alt ochi de aragaz, stinge cu puțin oțet bicarbonatul de sodiu, într-un ibric. Apoi, adaugă-l peste compoziția de mai sus.
Peste noua compoziție, adaugă treptat Făina și amestecă bine cu mâinile, până când prinde o consistență mai solidă. Lasă amestecul să stea la odihnit preț de 30 de minute.
Tapetează cele 2
tăvi cu hârtie de copt. Apoi, ia compoziția din bol și pune-o într-o
pungă, căreia îi vei rupe un colț. Ține punga deasupra tăvii de copt și
apasă ușor pe ea, cât să iasă puțină compoziție pe colțul rupt, care va
modela astfel și forma pișcoturilor. Poți trasa dungi de cca 15 cm
lungime, cu suficient spațiu între ele, pentru că la copt, pișcoturile
se vor dilata și lăți mai mult.
După ce ai umplut cele 2 tăvi cu pișcoturi dobrogene, preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius și introdu cu grijă tăvile la copt, pentru circa 8-10 minute. Vei ști că pișcoturile dobrogene sunt gata atunci când încep să se rumească voios în cuptor.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.