Astazi va prezint o reteta pe care o
consider un fel de de fuziune italiano-romaneasca si anume paste cu ciuperci si costita. Reteta am invatat-o de la Mesteru'.
Paste cu ciuperci si costita |
Paste de orice fel
o conserva de ciuperci
2,3 rosii bine coapte mai maricele
150-200 grame costita taiata bucatele
ulei de masline
sare, piper, busuioc
Mod de preparare:
Punem o oala de apa la fiert cu putina sare. Cand aceasta da in clocot adaugam pastele si le lasam exact atat cat scrie pe cutia lor.
Separat intr-o tigaie incingem putin ulei de masline si prajim costita taiata bucatele pana cand capata o culoare aramie. Adaugam ciupercile scursa bine si amestecam timp de 2,3 minute pana cand ciupercile este patrunsa de aroma costitei.
Rosiile, taiati marunt marunt si le adaugati in tigaie cu un pahar de apa. Amestecam bine si lasam la un foc mic sa se reduca putin. Nu lasati sa se reduca complet, sosul trebuie sa ramana putin lichid.
Cand pastele sunt gata le scurgem, nu le spalam si le adaugam in tigaia cu costita, ciupercile si sosul de rosii. Amestecati bine pastele prin sos la foc mic timp de 2,3 minute dupa care stingem focul, presaram putin busuioc maruntit, sare, piper si masa este servita.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.