Curechi de dovleac este o reteta veche culeasa din zona de pe granita de vest a tarii, din Muntii Padurea Craiului. Acolo se pregateste aceasta mancare grozava care arata exact ca o mancare de varza, dar, fara varza. Caci este exclusiv de dovleac
Curechi de dovleac |
- 1 kilogram de dovleac
- 2 cepe mari
- 2 linguri de untura de porc
- 2 linguri de faina
- 1 pahar mare de smantana
Mod de preparare:
Se taie dovleacul in bucati si se curata de coaja. Se razuieste pe razatoarea mare si se presara putina sare. Se incalzeste untura de intr-un vas. Se taie ceapa si se caleste in untura, la temperatura mica. Se adauga putina sare si doua linguri de faina. Se amesteca. Se toarna smantana peste ceapa calita se amesteca, apoi se adauga dovleacul si se mai lasa pe foc sa se inmoaie. Insa nu excesiv, sa nu se terciuiasca. La final, se adauga marar uscat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.