Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga retete ta.
Puiul
Valdostana este un preparat italian. Sa il savuram cald, cat inca se intindea cascavalul si
pieptul era moale si suculent. Este fenomenal de gustos, e drept sunt multe calorii, dar o data pe
an merita sa faceti o exceptie! Neaparat sa il incercati!
Pui Valdostana |
Ingrediente:
4 file-uri piept de pui
2 linguri faina
50 gr unt
200 gr ciuperci
50 ml vin alb
4 felii sunca
4 felii cascaval
8 felii rosii
sare, piper
rucola pentru servit
Mod de preparare:
Spalam file-urile de pui, le stergem cu servetele ca sa eliminam surplusul de apa si le dam prin faina. Rumenim puiul in untul bine incins, cteva minute pe fiecare parte. Daca este cazul mai adaugati putin unt. Il scoatem si il lasam deoparte
In untul in care prajit puiul vom rumeni ciupercile. Cand sunt rumene adaugam vinul si lasam cateva minute.
Transferam continutul tigaiii intr-o tava.
Asezam bucatile de pui si pe fiecare vom pune cate o felie de sunca presata.
Adaugam apoi feliile de rosii. In multe retete am vazut ca se pune sos de rosii, mie insa mi-aplacut mai mult aceasta varianta.
Asezam deasupra feliile de cascaval. Ale mele erau foarte subtiri si de aceea am folosit patru.
Dam la cuptor pentru 10 minute la 180 grade, doar cat sa se topeasca frumos cascavalul.
Servim puiul pe un pat de rucola alaturi de cateva ciuperci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.