Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Supa este destul de densă, cu un gust intens și dulce,
iar brânza, împreună cu feliile de baghetă prăjită, ne
reamintește ca supa e supa.
Supă de ceapă franțuzească |
Ingrediente:
- Ceapă – 1 kg
- Unt – 60 g
- Bulion – 1 litru
- Cimbru – 6 fire
- Baguette
- Brânză – 200 g
Mod de preparare:
Tăiați ceapa în sferturi, apoi în fâșii
subțiri. Aveți nevoie de un kilogram, aproximativ. Încercați să alegeți
ceapă albă bună.
Topiți untul la foc mediu într-o tigaie.
Puneți ceapa în tigaie.
Prăjiți ceapa, amestecând-o uneori, până nu se
caramelizează și capătă culoare aurie.
Adăugați 250 ml de bulion.
Bulionul se va evapora treptat și în acest moment adăugați cimbrul. Când veți observa că
rămân urme de la spatulă, atunci masa este suficient de densă. În acel
moment mai adăugați 250 ml de bulion și repetați procesul, din nou
evaporați lichidul.
Atunci când și a doua porție de bulion se va evapora, adăugați restul
bulionului, lăsați până la punctul de fierbere și lăsați până
supa va fi mediu densă. Adică, după ce treceți cu spatula, nu ar mai
trebui să rămână urmă, dar nici nu trebuie să fie prea lichidă.
În timp ce supa se pregătește, pregătiți pesmeții. Cel mai bine s-ar
potrivi o baghetă. Tăiați-o în
felii și prăjiți-o în toaster.
În principiu, supa poate fi servită. Dacă doriți să o perfecționați
și să aveți senzații incredibile, gătiți mai departe. Răsturnați supa în
recipiente a câte o porție, ca să mai rămână, aproximativ, un
centimetru spațiu.
Deasupra răzuiți brânza, de
tip parmezan, pentru a acoperi întreaga suprafață. Deasupra aranjați
pesmeții.
Și iarăși brânză.
Puneți la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Este necesar doar să
topiți brânza. Îndată ce ați observat că cașcavalul s-a topit, scoateți
supa din cuptor.
Când veți servi supa, adăugați puțin cimbru, aroma acestuia va
cuprinde toată bucătăria. Un cuțit v-ar fi de ajutor la tăierea feliilor
de pâine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.