Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supă de ceapă franțuzească

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Supa este destul de densă, cu un gust intens și dulce, iar brânza, împreună cu feliile de baghetă prăjită, ne reamintește ca supa e supa.
Supă de ceapă franțuzească
Supă de ceapă franțuzească
Ingrediente:
  • Ceapă – 1 kg
  • Unt – 60 g
  • Bulion – 1 litru
  • Cimbru – 6 fire
  • Baguette
  • Brânză – 200 g
 Mod de preparare:

Tăiați ceapa în sferturi, apoi în fâșii subțiri. Aveți nevoie de un kilogram, aproximativ. Încercați să alegeți ceapă albă bună.
Topiți untul la foc mediu într-o tigaie.
Puneți ceapa în tigaie.
Prăjiți ceapa, amestecând-o uneori, până nu se caramelizează și capătă culoare aurie.
Adăugați 250 ml de bulion.
Bulionul se va evapora treptat și în acest moment adăugați cimbrul. Când veți observa că rămân urme de la spatulă, atunci masa este suficient de densă. În acel moment mai adăugați 250 ml de bulion și repetați procesul, din nou evaporați lichidul.

Atunci când și a doua porție de bulion se va evapora, adăugați restul bulionului, lăsați până la punctul de fierbere și lăsați până supa va fi mediu densă. Adică, după ce treceți cu spatula, nu ar mai trebui să rămână urmă, dar nici nu trebuie să fie prea lichidă.

În timp ce supa se pregătește, pregătiți pesmeții. Cel mai bine s-ar potrivi o baghetă. Tăiați-o în felii și prăjiți-o în toaster.

În principiu, supa poate fi servită. Dacă doriți să o perfecționați și să aveți senzații incredibile, gătiți mai departe. Răsturnați supa în recipiente a câte o porție, ca să mai rămână, aproximativ, un centimetru spațiu.

Deasupra răzuiți brânza, de tip parmezan, pentru a acoperi întreaga suprafață. Deasupra aranjați pesmeții.

Și iarăși brânză.

Puneți la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Este necesar doar să topiți brânza. Îndată ce ați observat că cașcavalul s-a topit, scoateți supa din cuptor.

Când veți servi supa, adăugați puțin cimbru, aroma acestuia va cuprinde toată bucătăria. Un cuțit v-ar fi de ajutor la tăierea feliilor de pâine.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!