Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Visam demult la vitelul
pregatit in acest mod si ieri mi-am cumparat carne de vitel ca sa nu mai
am nicio scuza sa tot aman. Se serveste cu orez fiert.
Vitel in sos picant |
Ingrediente:
800 gr carne vitel
2 cepe
3 catei usturoi
150 ml pasta de rosii
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingurita chili
1/2 lingura oregano
1 lingura boia dulce
1 varf lingurita chimion
sare, piper
4 linguri ulei
2 cepe
3 catei usturoi
150 ml pasta de rosii
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingurita chili
1/2 lingura oregano
1 lingura boia dulce
1 varf lingurita chimion
sare, piper
4 linguri ulei
Mod de preparare:
- Taiati carnea cubulete. Dati ceapa pe razatoarea mare si striviti usturoiul.
- Incingeti 2 linguri ulei si prajiti cubuletele de carne condimentata cu sare si piper in 3 ture, astfel incat sa nu fie inghesuite in tigaie, ca sa se prajeasca bine, cam 5 minute pe tura. Dupa fiecare tura de carne adaugati cate o lingura de ulei daca e necesar. Scoateti carnea din oala.
- Adaugati ceapa si caliti pana se inmoaie un pic, apoi adaugati usturoiul si caliti inca cateva secunde.
- Adaugati pasta de rosii si cea de ardei si prajiti totul cam 10 minute, pana pasta incepe sa se caramelizeze usor.
- Adaugati boiaua, chiliul, oregano, putina sare si apoi carnea si amestecati pana carnea e bine acoperita de condimente.
- Adaugati 3 cani de apa si lasati sa fiarba totul la foc mic pentru 1 1/2 ore, pana sosul scade si devine cremos. Amestecati din cand in cand si verificati la sfarsit daca e fiarta carnea. Gustati de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.