Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Urzici frecate cu mălai

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Mâncarea de urzici frecate cu mălai este o mâncare tradiţională, pe care ţăranii de odinioară o preparau în special primăvara, când urzicile sunt tinere şi fragede.
Urzici frecate cu mălai

Urzici frecate cu mălai

Ingrediente:

500 de urzici,
1 linguriţă de sare,
150 g mălai,
2-3 linguri de ulei,
1 legătură de ceapă verde,
leuştean, pătrunjel verde tocat mărunt

Mod de preparare:

Se aleg urzici tinere şi fragede. Acestea se spală bine sub jet de apă în mai multe ape, până când impurităţile de pe frunze şi firicele de nisip sau pământ sunt îndepărtate.
Urzicile se opăresc în apă fiartă, iar după ce au scăzut şi dau în primele clocote, se scot cu ajutorul unei spatule. 
Se pun din nou la fiert în apă fiartă se lasă să fiarbă cam 15 minute, până când codiţele urzicilor se pătrund. Urzicile fierte se scot din apă şi se lasă deoparte într-o sită pentru a se scurge de excesul de apă.
Între timp, într-o tigaie sau cratiţă de mărime potrivită, se adaugă uleiul apoi se pune ceapa verde tocată mărunt. Se amestecă din când în când până când ceapa se înmoaie şi devine sticloasă, apoi vasul se ia deoparte.
Cât sunt încă calde, urzicile se toacă mărunt, şi se pun într-un castron. Peste urzici se presară cam o treime din cantitatea de mălai şi se freacă bine cu ajutorul unei linguri de lemn, până când urzicile devin ca o pastă.
Urzicile frecate se toarnă în vasul cu ceapa, apoi în funcţie de consistenţa dorită se adaugă 2 sau 3 căni din zeama în care au fiert urzicile şi se amestecă bine.
Se dă la foc mic cam 10 minute, după care se adaugă restul de mălai în ploaie. Se lasă să fiarbă în continuare încă un sfert de oră, amestecând încontinuu, pentru ca mâncarea să nu se prindă de fundul vasului.
La sfârşit, se potriveşte de sare, se presară leuşteanul şi pătrunjelul tocat mărunt şi se ia de pe foc.
Vă dorim poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!