Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Desert "împrumutat", devenit tradiţional românesc. Papanaşii cu brânză şi dulceaţă sunt preferaţi de turiştii.
Papanaşii cu brânză şi dulceaţă |
Ingrediente:
1 kg de brânză dulce
400 g făină
150 g zahăr
4 ouă
un praf de copt
zahăr vanilat
un borcan de 400 g de dulceaţă
200 g smântănă
400 g făină
150 g zahăr
4 ouă
un praf de copt
zahăr vanilat
un borcan de 400 g de dulceaţă
200 g smântănă
Pentru
început, brânza de vaci foarte bine scursă, ouăle care trebuie să fie
neapărat de casă şi zahărul se amestecă bine astfel încât cristalele de
zahăr să se topească. Se adaugă apoi sarea şi zahărul vanilat, iar
praful de copt se stinge cu lămâie.
Se
amestecă apoi ingredientele până se omogenizează şi apoi se adaugă
făina până se obţine un aluat tare. După ce aluatul a fost bine
frâmântat iar ingredientele s-au omogenizat, se lasă să se odihnească
aproximativ 10 minute.
"Pentru a forma un papanaş, trebuie să luăm
o bucată de aluat de mărimea unei piersici care se modelează făcând o
gaură înăuntru aşa asemenea unui covrig. După ce s-a încins uleiul, după ce l-am lăsat cam 5 minute, se
pun papanaşii, ei trebuie să fie într-o baie de ulei şi trebuie să fie
foarte bine încinşi ca aceştia să se pătrundă.
În 10 minute, papanaşii sunt făcuţi şi se scot
pe un şerveţel pentru ca uleiul în exces să fie absorbit. Se aşează pe
farfurie câte trei papanaşi ornaţi cu smântână şi câte o liguriţă de
dulceaţă. Apoi se pudrează cu zahăr.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.