Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Mancarea italiana de fasole. Mancarea de fasole pe care v-o propun astazi, am folosit o
conserva de fasole boabe, este o
reteta traditionala. Simpla, rapida si absolut
minunata servita ca atare.
Mancare italiana de fasole boabe |
Ingrediente:
- 300 g fasole boabe la conserva
- 200 g suc de rosii
- 4 linguri ulei de masline
- 1 catel mare de usturoi
- 1 crenguta mica rozmarin proaspat
- 4-5 frunze medii de salvie proaspata
- 100 ml supa de legume/
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- Scurgem fasolea, o clatim sub un jet de apa rece si o lasam in sita sa se scurga.
- Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic spre mediu. Cand s-a incalzit adaugam salvia, crenguta de rozmarin si catelul de usturoi curatat si intreg.
- Le sotam cca 1 minut, apoi adaugam sucul de rosii amestecat cu supa de legume.
- Fierbem sosul cca 10-15 minute, la foc mic spre mediu, sau pana cand capata o consistenta usor densa.
- Adaugam fasolea boabe bine scursa, amestecam cu grija si fierbem mancarea de fasole inca 5 minute, pe foc mic.
- Cu 2-3 minute inainte de a stinge focul, condimentam mancarea de fasole cu sare si piper proaspat macinat.
- Mancarea de fasole se serveste calda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.