Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Borşul rusesc este o bunătate ciorbiţă venită din est, uşor condimentată, tocmai bună pentru temperaturile scăzute:
Borş rusesc |
Ingrediente:
- sare şi piper
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1/2 varză
- 1 rădăcină ţelină
- 2-3 roşii
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 10 păstăi fasole verde
- 3 linguri de orez
- 1 litru borş
- 2 linguri ulei
Pentru dres
- 2 ouă
- 100 g smântână
Pentru servit
- leuştean
Mod de preparare:
1. În oala de fiert borşul se încinge uleiul şi se pun la călit varza tăiată fideluţă, morcovul, ţelina, sfecla roşie, ardeiul gras. După ce devin translucide, se adaugă fasolea. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 15 minute.2. După acest timp se adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe şi roşiile. Se lasă 10 minute după care se acreşte cu borşul fiert separat. Se pune şi orezul şi se lasă să fiarbă şi acesta.3. Între timp, ouăle bătute se amestecă cu smântâna şi, după ce toate legumele şi orezul sunt fierte, se trage oala de pe foc şi se toarnă amestecul de ouă cu smântână, amestecând mereu.4. Se pune leuşteanul tocat mărunt sau, după gust, pătrunjelul şi se lasă 5 minute înainte de a servi borşul la masă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.