Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. O salata concentrata in proteine, catifelata si extrem de hranitoare.
SALATA BERLINEZA |
INGREDIENTE:
– 1,1 kg antricot de vita
– 500 gr branza telemea de vaca
– 3 oua
– 450 ml ulei
– 400 gr castraveti murati
– 3 linguri de ketchup
– o lingurita de mustar
– sucul unei lamai
– 2 legaturi de patrunjel
– sare, dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Bucata de antricot, de spala bine in apa rece, se scurge si se
feliaza, apoi se taie cubulete mici.
Cand apa da in clocot, se adauga la fiert, se spumuieste si se lasa
sa fiarba la foc mic, pana cand este patrunsa foarte bine, apoi se lasa
la scurs si racit.
Intre timp, se pregateste o maioneza din galbenusurile oualor amestecate cu uleiul turnat putin cate putin, pana se incheaza. Se
adauga mustarul, sucul de lamaie si ketchup-ul. Se potriveste de sare
si se amesteca bine, pentru omogenizare. Albusurile se fierb, se scurg
si se rad marunt. Carnea se mai poate marunti, branza se rade pe
razatoarea mica, iar castravetii se taie pe lungime, apoi rondele
subtiri si se storc.
Se adauga apoi maioneza, se mai potriveste de sare, daca este cazul
si se amesteca bine, toate componentele. Patrunjelul se spala bine, se
scurge si se toaca fin, apoi se adauga la compozitia de mai sus.
Se amesteca totul pentru omogenizare, se garniseste dupa imaginatie
si se serveste fie la temperatura camerei, fie de la rece. Este un
aperitiv select, bogat in nutrienti iar ca gust, senzational.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.