Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. O ruladă care arată bine şi e foarte sănătoasă! Încearcă şi tu această reţetă de ruladă cu spanac!
Ruladă cu spanac, brânză și ciuperci |
Ingrediente:
Pentru blat:
4 ouă
150 g smântână
1 plic praf de copt
1 linguriță de sare
5 linguri făină
200 g spanac congelat
1 lingură ulei pentru tavă
Pentru umplutură:
100 g brânză feta
125 g cremă de brânză
150 g telemea
50 g mozzarella
200 g ciuperci din conservă
½ ceapă
1 lingură ulei
Mod de preparare:
1. Lași spanacul să se decongeleze într-o strecurătoare de plastic, apoi îl scurgi presându-l bine. Bați gălbenușurile cu smântâna. Încorporezi spanacul bine scurs, sarea și făina cernută împreună cu praful de copt. Bați albușurile spumă tare și le încorporezi în compoziția cu făină, amestecând delicat, de jos în sus. Torni aluatul în tava de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt unsă și coci blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 de minute, până când începe să se rumenească pe margini și să se desprindă de tavă.
2. Între timp, pregătești umplutura: cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în uleiul încins. Adaugi ciupercile și le lași să scadă. Dai pe răzătoarea mare feta, mozzarella și telemeaua. Când ciupercile și ceapa s-au răcit, încorporezi feta, crema de brânză și telemeaua și omogenizezi.
3. Când blatul e copt, îl răstorni pe un șervet de bucătărie curat și umezit, îndepărtezi hârtia de copt, presari repede mozzarella rasă, întinzi umplutura și rulezi ajutându-te de șervet. O împachetezi în folie de aluminiu și, după ce s-a răcit, o păstrezi în frigider pentru 1 oră.
O porționezi în felii groase de 2-2 ½ cm.
1. Lași spanacul să se decongeleze într-o strecurătoare de plastic, apoi îl scurgi presându-l bine. Bați gălbenușurile cu smântâna. Încorporezi spanacul bine scurs, sarea și făina cernută împreună cu praful de copt. Bați albușurile spumă tare și le încorporezi în compoziția cu făină, amestecând delicat, de jos în sus. Torni aluatul în tava de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt unsă și coci blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 de minute, până când începe să se rumenească pe margini și să se desprindă de tavă.
2. Între timp, pregătești umplutura: cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în uleiul încins. Adaugi ciupercile și le lași să scadă. Dai pe răzătoarea mare feta, mozzarella și telemeaua. Când ciupercile și ceapa s-au răcit, încorporezi feta, crema de brânză și telemeaua și omogenizezi.
3. Când blatul e copt, îl răstorni pe un șervet de bucătărie curat și umezit, îndepărtezi hârtia de copt, presari repede mozzarella rasă, întinzi umplutura și rulezi ajutându-te de șervet. O împachetezi în folie de aluminiu și, după ce s-a răcit, o păstrezi în frigider pentru 1 oră.
O porționezi în felii groase de 2-2 ½ cm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.