Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Atunci când vrei să îţi impresionezi prietenii şi familia cu un preparat deosebit, la ocaziile speciale, încearcă această reţetă de "Pui umplut cu inimi, pipote si ficat", la cuptor. Îţi garantăm că preparatul tău va fi piesa centrală a serii şi va atrage privirile tuturor invitaţilor de la masa ta.
Pui umplut cu inimi, pipote si ficat
Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

Ingrediente:

  • - un pui mai mare de 1.5kg
  • - 1 sau 2 linguri de ulei
  • - aprox 300g pipote si inimi
  • - aprox 300g ficat de pui
  • - 2 oua fierte
  • - 2 oua crude
  • - o ceapa
  • - 2 catei de usturoi
  • - patrunjel
  • - 2 sau 3 felii de paine inmuiate in lapte
  • - sare
  • piper

    Mod de preparare:

    In ulei se caleste ceapa taiata si se adauga apoi pipotele si inimile taiate. Cand acestea s-au patruns si s-a evaporat lichidul pe care l-au lasat se adauga ficatul taiat si se mai lasa pe foc pana se patrunde si el. La final se pune usturoiul pisat, patrunjelul tocat si se potriveste de sare si piper. Aceasta tocanita se lasa sa se raceasca si se amesteca apoi cu cele doua oua fierte taiate cubulete, cu ouale crude si cu painea inmuiata in lapte.

    Puiul il spalam si indepartam plamanii din interior si partea cu grasime de deasupra tartitei apoi il frecam cu sare dupa cat preferam mancarea de sarata. Usor, avand grija sa nu o sfasiem, desprindem cu mana pielea de pe pieptul puiului si atat cat putem si de pe pulpe obtinand un "buzunar" in care o sa punem o parte din umplutura pe care o distribuim in strat uniform pe toata suprafata.

    Restul de umplutura o punem in interiorul puiului. Coasem sau blocam cu ajutorul unor scobitori ca sa nu pice umplutura si asezam puiul intr-o tava sau un vas termorezistent si punem totul la cuptor la 150 - 180 grade cca 2 ore sau pana se rumenseste frumos. Din cand in cand putem sa mai ungem puiul cu sosul pe care si-l lasa in tava.

    Este foarte gustos, iar umplutura distribuita pe suprafata puiului va mentine carnea suculenta, nelasand nici chiar pieptul sa devina fad. Merge de minune cu garnitura de cartofi prajiti.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!