Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Atunci când vrei să îţi impresionezi prietenii şi familia cu un preparat
deosebit, la ocaziile speciale, încearcă această reţetă de "Pui umplut cu inimi, pipote si ficat", la cuptor. Îţi garantăm că preparatul tău va fi
piesa centrală a serii şi va atrage privirile tuturor invitaţilor de la
masa ta.
Pui umplut cu inimi, pipote si ficat |
Ingrediente:
- - un pui mai mare de 1.5kg
- - 1 sau 2 linguri de ulei
- - aprox 300g pipote si inimi
- - aprox 300g ficat de pui
- - 2 oua fierte
- - 2 oua crude
- - o ceapa
- - 2 catei de usturoi
- - patrunjel
- - 2 sau 3 felii de paine inmuiate in lapte
- - sare
- piper
Mod de preparare:
In ulei se caleste ceapa taiata si se adauga apoi pipotele si inimile taiate. Cand acestea s-au patruns si s-a evaporat lichidul pe care l-au lasat se adauga ficatul taiat si se mai lasa pe foc pana se patrunde si el. La final se pune usturoiul pisat, patrunjelul tocat si se potriveste de sare si piper. Aceasta tocanita se lasa sa se raceasca si se amesteca apoi cu cele doua oua fierte taiate cubulete, cu ouale crude si cu painea inmuiata in lapte.
Puiul il spalam si indepartam plamanii din interior si partea cu grasime de deasupra tartitei apoi il frecam cu sare dupa cat preferam mancarea de sarata. Usor, avand grija sa nu o sfasiem, desprindem cu mana pielea de pe pieptul puiului si atat cat putem si de pe pulpe obtinand un "buzunar" in care o sa punem o parte din umplutura pe care o distribuim in strat uniform pe toata suprafata.
Restul de umplutura o punem in interiorul puiului. Coasem sau blocam cu ajutorul unor scobitori ca sa nu pice umplutura si asezam puiul intr-o tava sau un vas termorezistent si punem totul la cuptor la 150 - 180 grade cca 2 ore sau pana se rumenseste frumos. Din cand in cand putem sa mai ungem puiul cu sosul pe care si-l lasa in tava.
Este foarte gustos, iar umplutura distribuita pe suprafata puiului va mentine carnea suculenta, nelasand nici chiar pieptul sa devina fad. Merge de minune cu garnitura de cartofi prajiti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.