Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Astazi pentru ca simteam nevoia sa tai carnea de pe lista m-am hotarat sa-l pregatesc "Gulas fara carne".
Gulas fara carne |
INGREDIENTE:
- 2L apa
- 1,5kg cartofi albi
- 500g ardei, rosu si verde/galben
- 2 cepe
- 3 tije de sedano/telina
- 3 zucchine/1 dovlecel
- 2 rosii
- 5 morcovi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 foaie de dafin
- frunze de telina
- frunze de patrunjel
- sare
- piper
- boia dulce
MOD DE PREPARARE:
Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti puteti folosii si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de sedano/telina, zucchinele/dovlecelul si cartofii.Fiecare leguma se pune separat, dupa ce e taiata. Se pune o oala la foc cu lingurile de ulei de masline si lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul incepe sa sfaraie se pune ceapa si se lasa la foc mic sa se caleasca. Pana ceapa devine sticloasa, se curata de piele, se spala si se taie ardeii. Cand ceapa, prinde o culoare cat de cat transparenta, se pun peste ea, ardeii taiati si se lasa la calit impreuna pentru cca. 5 minute. Dupa cele 5 minute se pun si morcovii si tijele de sedano/telina, se amesteca bine si se lasa la calit pentru inca cca.5 minute.Cand s-au scurs si cele 5 minute, se adauga 500ml apa, sare, piper, boia si foaia de dafin si se lasa la fiert totul. Se adauga, cate 500ml de apa de fiecare data. Pe cand se adauga apa pentru a treia oara, se pun si zucchinele/dovlecelul. Cartofii se pun la fiert separat, asadar se fierb de jumatate, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte. Rosiile se oparasc in apa clocotita, apoi se curata de pielita si se lasa la racit. Rosiile reci se taie cuburi. Cand zucchinele/dovlecelul, sunt patrunse aproape complet, se adauga cartofii. Se mai adauga cei 500ml de apa ramasi, rosiile taiate, se potriveste de sare si piper si se mai lasa totul la fiert pana cartofii sunt perfect patrunsi. Inainte de a opri focul, se adauga frunzele taiate si pasta de tomate. Gulasul e perfect caldut si merge tare bine cu castraveti murati!Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.