Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Omleta stie oricine sa faca, probabil chiar si cel mai nepriceput om in bucatarie. Insa, omleta banateana, denumita in zona gaigana, nu stim cate persoane se pricep sa prepare. Daca sunteti curioase/si, va dezvaluim reteta in cele ce urmeaza.
Omleta banateana (gaigana) |
Ingrediente:
- 200 g de carnati afumati de casa;
- o felie de slanina afumata;
- cateva feliute de jambon afumat;
- 2 cepe de marime medie;
- 4 oua proaspete de casa
- o lingura de boia;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
- taie slanina cubulete si pune-o intr-o tigaie;
- toarna peste slanina apa clocotita cat s-o acopere si lasa amestecul la fiert pana cand apa scade de tot;
- adauga ceapa solzisori si carnatii felii peste grasimea ramasa;
- lasa amestecul pe foc pana cand ceapa se maroneste iar carnatii prind culoarea unei castane;
- adauga boiaua, sare si piper, dupa gust;
- acopera, din nou, cu apa si lasa la fiert pana cand se inmoaie ceapa si aromele se amesteca.
- bate, in acest interval, ouale cu cu patru linguri de apa intr-un castron;
- cand tigaia incepe sa sfaraie, adauga ouale si amesteca repede cu o lingura de lemn;
- lasa pe foc pana cand gaigana prinde consistenta medie.
Spor la treaba si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.