Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Zaalouk – salată marocană de vinete

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.                    Seamănă la prima vedere cu zacusca noastră. Dar gustul este mai mult decât diferit. O mâncare extrem de gustoasă, ușor de preparat, servite atât caldă cât și rece, alături de niște lipii. Deliciu!
Zaalouk – salată marocană de vinete

Zaalouk – salată marocană de vinete

Ingrediente:

  • 1 kg vinete
  • 3 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 lingurițe boia picantă
  • 2 lingurițe boia dulce
  • 1 și 1/2 linguriță chimion
  • 350 g pastă de roșii
  • 200 ml apă
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • o mână de pătrunjel proaspăt tocat
  • ulei de măsline
  • sare și piper după gust

    Mod De Preparare:

  • Cojește vinetele, taie-le cuburi. Pune-le într-o tavă, stropește-le cu ulei de măsline, presară sare deasupra și dă-le la cuptorul preîncălzit vreo 30 de minute, până se rumenesc și coc. Scoate-le și lasă-le un pic la răcit.
  • Într-o tigaie mare, sotează usturoiul zdrobit, în ulei de măsline, timp de 30 de secunde. Adaugă și condimentele - în afară de piper și frunza de dafin -, mai lasă-le încă 10 secunde în tigaie până să adaugi pasta de roșii, apa, sare, piper și frunza de dafin. Lasă așa 5 minute.
  • Dă de pe foc, adaugă zeama de lămâie și pătrunjelul tocat. Mai adaugă extra ulei de măsline, sare și piper, dacă simți nevoia.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!