Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Seamănă la prima vedere cu zacusca
noastră. Dar gustul este mai mult decât
diferit. O mâncare extrem de gustoasă, ușor de preparat, servite atât caldă cât și rece, alături de niște lipii. Deliciu!
Zaalouk – salată marocană de vinete |
Ingrediente:
- 1 kg vinete
- 3 căței de usturoi zdrobiți
- 2 lingurițe boia picantă
- 2 lingurițe boia dulce
- 1 și 1/2 linguriță chimion
- 350 g pastă de roșii
- 200 ml apă
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- o mână de pătrunjel proaspăt tocat
- ulei de măsline
- sare și piper după gust
Mod De Preparare:
- Cojește vinetele, taie-le cuburi. Pune-le într-o tavă, stropește-le cu ulei de măsline, presară sare deasupra și dă-le la cuptorul preîncălzit vreo 30 de minute, până se rumenesc și coc. Scoate-le și lasă-le un pic la răcit.
- Într-o tigaie mare, sotează usturoiul zdrobit, în ulei de măsline, timp de 30 de secunde. Adaugă și condimentele - în afară de piper și frunza de dafin -, mai lasă-le încă 10 secunde în tigaie până să adaugi pasta de roșii, apa, sare, piper și frunza de dafin. Lasă așa 5 minute.
- Dă de pe foc, adaugă zeama de lămâie și pătrunjelul tocat. Mai adaugă extra ulei de măsline, sare și piper, dacă simți nevoia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.