Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui cu parmezan si mozzarella

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - dauga reteta ta.               Pui cu parmezan si mozzarella are la baza snitele de pui, scaldate in sos de rosii, cu un topping de branzeturi ce se vor topi si vor constitui deliciul acestei mancari.
Pui cu parmezan si mozzarella
Pui cu parmezan si mozzarella
INGREDIENTE:
400-500 g piept de pui
sare
piper proaspat macinat
200 g mozzarella rasa
30 g parmezan ras
3 oua
150 g pesmet
200 g faina
500 ml ulei pentru prajit
Marinara:
400 g pulpa de rosii
3 catei de usturoi
3 linguri ulei
1 lingurita zahar
50 ml vin rosu
1 lingurita oregano uscat
1 crenguta busuioc pentru fiert + 5 frunze mari pentru decor final
sare
piper proaspat macinat
Servirea:
Spaghetti / Piure de cartofi / legume sotate

MOD DE PREPARARE:
Sa incepem realizarea retetei cu pregatirea sosului. Daca alegem pe post de garnitura pastele, atunci vom pune si apa cu sare la fiert.
Pasam rosiile, tocam cateii de usturoi cat mai marunt, apoi calim usturoiul in uleiul incins in jur de 30 secunde.
 
Turnam sucul de rosii cand acesta incepe sa miroasa bine, fara sa il lasam sa se arda, adaugam zahar, sare, piper, oregano si busuioc.
Turnam vinul si lasam sosul sa fiarba la foc mic in jur de 15-20 minute. In acest moment putem porni cuptorul la 200°C.
Cat timp se fierbe sosul taiem pieptul de pui pe lungime, il asezonam pe ambele parti cu sare si piper proaspat macinat.
Spargem ouale intr-un vas incapator, adaugam un varf cutit sare si le batem.
Luam fiecare bucata de carne in parte, o dam prin faina pe ambele parti, apoi o scufundam in ouale batute.
Scoatem pieptul de pui din vasul cu oua, scurgem excesul, apoi il tapetam cu pesmet si il prajim in baie de ulei, pana se rumeneste uniform pe ambele parti.
Scoatem snitelele pe servetele de bucatarie absorbante pentru a absorbi surplusul de ulei. Punem sosul de rosii pe fundul unui vas termorezistent, aranjam bucatile de carne apoi presaram mozzarella. Punem vasul in cuptor si il lasam pana se topeste branza. In acest moment punem pastele la fiert si le fierbem al dente, conform instructiunilor de pe pachet.
Dupa aproximativ 5 minute presaram parmezanul ras si mai lasam in cuptor pana cand branzeturile au prins o usoara pojghita aurie.
Scoatem vasul din cuptor si mancam imediat.
Pofta!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!