Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - dauga reteta ta. Pui cu parmezan si mozzarella are la baza snitele de pui, scaldate in
sos de rosii, cu un topping de branzeturi ce se vor topi si vor
constitui deliciul acestei mancari.
Pui cu parmezan si mozzarella |
INGREDIENTE:
400-500 g piept de pui
sare
piper proaspat macinat
200 g mozzarella rasa
30 g parmezan ras
3 oua
150 g pesmet
200 g faina
500 ml ulei pentru prajit
Marinara:
400 g pulpa de rosii
3 catei de usturoi
3 linguri ulei
1 lingurita zahar
50 ml vin rosu
1 lingurita oregano uscat
1 crenguta busuioc pentru fiert + 5 frunze mari pentru decor final
sare
piper proaspat macinat
Servirea:
Spaghetti / Piure de cartofi / legume sotate
MOD DE PREPARARE:
Sa incepem realizarea retetei cu pregatirea
sosului. Daca alegem pe post de garnitura pastele, atunci vom pune si
apa cu sare la fiert.
Pasam rosiile, tocam cateii de usturoi cat mai marunt, apoi calim usturoiul in uleiul incins in jur de 30 secunde.
Turnam sucul de rosii cand acesta incepe sa miroasa bine, fara sa il
lasam sa se arda, adaugam zahar, sare, piper, oregano si busuioc.
Turnam vinul si lasam sosul sa fiarba la foc mic in jur de 15-20 minute. In acest moment putem porni cuptorul la 200°C.
Cat timp se fierbe sosul taiem pieptul de pui pe lungime, il asezonam pe ambele parti cu sare si piper proaspat macinat.
Spargem ouale intr-un vas incapator, adaugam un varf cutit sare si le batem.
Luam fiecare bucata de carne in parte, o dam prin faina pe ambele parti, apoi o scufundam in ouale batute.
Scoatem pieptul de pui din vasul cu oua, scurgem excesul, apoi il
tapetam cu pesmet si il prajim in baie de ulei, pana se rumeneste
uniform pe ambele parti.
Scoatem snitelele pe servetele de bucatarie absorbante pentru a
absorbi surplusul de ulei. Punem sosul de rosii pe fundul unui vas
termorezistent, aranjam bucatile de carne apoi presaram mozzarella.
Punem vasul in cuptor si il lasam pana se topeste branza. In acest
moment punem pastele la fiert si le fierbem al dente, conform
instructiunilor de pe pachet.
Dupa aproximativ 5 minute presaram parmezanul ras si mai lasam in
cuptor pana cand branzeturile au prins o usoara pojghita aurie.
Scoatem vasul din cuptor si mancam imediat.
Pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.