Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Este
usor de preparat. Cativa biscuiti vanilati maruntiti cu mana, amestecati cu un sirop din zahar si cacao.
Urmariti pasii din reteta.
|
Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata
|
Ingrediente:
|
400 gr
biscuiti vanilati
|
|
50 gr
Nuci macinate
|
|
pentru sirop
|
|
200 gr
Zahar
|
|
50 gr
cacao
|
|
250 ml
apa
|
|
150 gr
unt
|
|
esenta de vanilie
|
|
pentru glazura
|
|
100 ml +30 ml
frisca lichida
|
|
100 gr
ciocolata cu lapte
|
|
30 gr
ciocolata alba
Mod de preparare:
|
Sfarmam biscuitii de vanilie cu mana in bucati mici.
|
|
Preparam siropul.
Amestecam zaharul cu cacao, turnam apa rece si punem pe foc. Cand incepe
sa fiarba adaugam untul taiat cubulete, amestecam cu un tel si lasam sa
fiarba 10 min, siropul se va ingrosa.
Luam vasul de pe foc si il lasam sa se raceasca apoi punem esenta de vanilie.
|
|
Turnam siropul peste biscuitii sfarmati, punem nucile macinate si amestecam. Opriti cateva nuci pentru decor.
|
|
|
|
Pregatim o tava cu
inel detasabil pe care punem o folie alimentara si
turnam compozitia. Presam cu o lingura si nivelam. Punem in frigider 2
ore.
|
|
Luam tortul din forma si il asezam pe un gratar.
Preparam gazura de ciocolata alba si ciocolata cu lapte.
Voi incepe cu glazura alba, am fixat o forma patrata in mijlocul
tortului. Ciocolata alba taiata marunt o punem intr-un castronel. Punem
30ml de frisca lichida pe foc, cand ajunge la punctul de fierbere cand
incepe sa faca bilute pe margine o turnati peste ciocolata. Lasati putin
1-2 min si amestecati. Aceasta glazura din ciocolata alba o turnam in
forma patrata.
Pregatim si glazura de ciocolata cu lapte si turnam peste tortul din biscuiti.
|
|
Lasam sa se intareasca, scoatem forma din mijloc si decoram cu nuci macinate si ciocolata rasa.
Portionam si servim. Este un tort din biscuiti gustos si aromat.
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.