Creier pane
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Reteta aceasta de creier pane este destul de simpla si pot spune ca seamana destul de mult cu o reteta clasica de snitele.
|
Creier pane |
Ingrediente:
|
1 kg
creier de porc
|
|
150 ml
ulei
|
|
3 linguri
faina
|
|
1 praf de
sare
|
|
piper dupa gust
Mod de preparare:
|
Spalam foarte bine
creierul si-l punem la scurs. Atentie, daca este creier congelat, aveti grija sa-l spalati foarte bine pentru ca exista
riscuri destul de mari sa gasiti bucatele foarte fine de os.
|
|
Batem bine oule si
adaugam faina, sare si piper pana obtinem o compozitie un pic mai groasa
ca cea de la clatite. Punem creierul in castronul cu aceasta
compozitie, amestecam si lasam cateva minute.
|
|
Incalzim tigaia cu
uleiul aferent si adaugam cu ajutorul unei linguri, creierul amestecat
cu compozitia de oua din castron, formand astfel ca niste snitele.
Prajim la foc mediu spre mic pe fiecare parte timp de cateva minute pana
se rumenesc si capata o culoare aurie. Se pot servi cu piure si
muraturi cu paine. Pofta buna!
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.