Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog.- Folositi acest link - Mi-a placut enorm aceasta mancare, atat de mult incat am trecut-o
printre preferate si o voi face mai des. In acelas timp imi place pentru
ca se face destul de repede.
Musaca de vinete cu piept de pui si mozzarella |
Ingrediente:
2 vinete mai mici
1 ceapa
1 ardei kapia rosu
500 g piept de pui tocat
2 catei de usturoi
busuioc proaspat
2-3 rosii mari
200 g mozzarella
150 cascaval ras
2-3 linguri ulei
sare, piper proaspat rasnit
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se curata. Restul legumelor se spala . Vinetele se curata de coaja, cei carora le place se poate lasa asa, pe urma se taie felii de 4-5 cm. Se sareaza si se lasa circa 15 minute sa lase zeama amaruie din ele. Pe urma se spala se tamponeaza de excesul de apa.
Ardeiul se taie fasii, ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Rosiile si mozzarella la fel, se taie feli rotunde.
Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul. Calim legumele pana ce se evapora toata apa lasata de ele.
Dupa aceea adaugam carnea de pui tocata, condimentam cu sare, piper proaspat rasnit si adaugam frunze de busuioc proaspete. Lasam sa fiarba timp de 10 minute.
Incingeti cuptorul la 180 grade C si pregatiti un vas termorezistent. Vinetele se impart in trei parti. Ungem vasul cu o lingura de ulei si asezam un strat de vinete, apoi adaugam jumatate din cantitatea de carne.
Asezam felii de rosii si mozzarella, apoi inca un strat de vinete, adaugam putin sare si piper. Turnam cantitatea de carne ramasa apoi iar asezam un strat de rosii si mozzarella si incheiem cu un strat de vinete. Adaugam putin sare si piper, pe urma introducem vasul in cuptor pentru 20 minute.
Scoatem din cuptor si presaram cascavalul ras, pe urma mai lasam inca 10-15 minute in cuptor pana ce se rumeneste frumos deasupra.
Lasam sa se racoreasca putin apoi servim. Pofta mare!
2 vinete mai mici
1 ceapa
1 ardei kapia rosu
500 g piept de pui tocat
2 catei de usturoi
busuioc proaspat
2-3 rosii mari
200 g mozzarella
150 cascaval ras
2-3 linguri ulei
sare, piper proaspat rasnit
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se curata. Restul legumelor se spala . Vinetele se curata de coaja, cei carora le place se poate lasa asa, pe urma se taie felii de 4-5 cm. Se sareaza si se lasa circa 15 minute sa lase zeama amaruie din ele. Pe urma se spala se tamponeaza de excesul de apa.
Ardeiul se taie fasii, ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Rosiile si mozzarella la fel, se taie feli rotunde.
Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul. Calim legumele pana ce se evapora toata apa lasata de ele.
Dupa aceea adaugam carnea de pui tocata, condimentam cu sare, piper proaspat rasnit si adaugam frunze de busuioc proaspete. Lasam sa fiarba timp de 10 minute.
Incingeti cuptorul la 180 grade C si pregatiti un vas termorezistent. Vinetele se impart in trei parti. Ungem vasul cu o lingura de ulei si asezam un strat de vinete, apoi adaugam jumatate din cantitatea de carne.
Asezam felii de rosii si mozzarella, apoi inca un strat de vinete, adaugam putin sare si piper. Turnam cantitatea de carne ramasa apoi iar asezam un strat de rosii si mozzarella si incheiem cu un strat de vinete. Adaugam putin sare si piper, pe urma introducem vasul in cuptor pentru 20 minute.
Scoatem din cuptor si presaram cascavalul ras, pe urma mai lasam inca 10-15 minute in cuptor pana ce se rumeneste frumos deasupra.
Lasam sa se racoreasca putin apoi servim. Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.