Chifteluțe italienești
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta! Chifteluțe poți face în câte și mai câte feluri. Dar dacă le
faci pe astea, îți garantez că vor deveni instant preferatele tale,
datorită combinației simple dar de succes de condimente folosite. Fă
niște delicioase chifteluțe italienești, în 2 pași simpli, scăldate în sos marinara delicios, după rețeta asta ușoară.
|
Chifteluțe italienești
|
Ingrediente:
- 500 g carne tocată amestec
- 50 g parmezan
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 100 g pesmet
- 1 ceapă mică tocată mărunt
- 1 lingură sos Worcestershire
- 2 lingurițe pudră de usturoi
- 2 lingurițe oregano
- sare și piper după gust
- cimbru, rozmarin, pătrunjel uscat și busuioc după gust
Mod De Preparare
Într-un castron mare, combină carnea tocată cu restul ingredientelor.
Formează chifteluțele rotunde și dă-le la prăjit în tigaie (dacă
dorești să eviți prăjeala, pune-le într-o tavă la cuptorul preîncălzit,
timp de 25 de minute).
Când sunt gata, combină-le cu sos marinara făcut după rețeta simplă, pe care o gasesti mai jos:
Ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline
- 6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați
- 750-800 g roșii la conservă
- 1 praf de ardei iute
- sare, oregano, piper
- 1 crenguță de busuioc proaspăt
Mod De Preparare
În mai puțin de 30 minute ai un sos extrem de popular pe bază de tomate. Perfect pentru bucatele din bucătăria italienească.
Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul
tăiat/tocat și sotează-l 1 minut., amestecând continuu. Adaugă roșiile
tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine.
Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și împinge-o cu lingura
înăuntru. Atenție, nu o tăia/toca, deoarece o vei scoate la final.
Când clocotește ușor sosul, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe.
Scoate crenguța de busuioc și mai asezonează, dacă simți nevoia.
Se poate servi imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.