Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe
blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Ce se mai poate inventa pentru un mic dejun? Bineinteles cu multa
imaginatie si cu cateva felii de paine si cateva ” lucrusoare” adunate
de prin frigider, micul dejun va fi savurat cu multa placere servind
niste friganele prajite.
Bucati de paine cu miere de albine |
Ingrediente:
2-3 felii de paine toast
3 oua
2 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 cana lapte
miere de albine topita
100 g zahar tos+ 1 lingurita scortisoara
un praf de sare
Mod de preparare:
Separat intr-un castron se vor bate cu un mixer sau un tel ouale cu zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si laptele.
Bucatile de paine se vor inmuia fiecare in parte,
se vor tine in varful unei furculite, apoi inmuiate in compozitia de oua, apoi puse la prajit intr-o tigaie de teflon cu 1-2 linguri de ulei
vegetal, intorcandu-le pe toate fetele, cat sa devina usor rumenite.
Dupa prajire, se vor pune intr-un castron, peste care se va adauga un amestec de zahar tos si scortisoara, amestecandu-le usor cu o spatula, cat sa fie cuprinse toate bucatile in zahar si scortisoara.
Friganelele tavalite se vor aseza pe un platou, apoi se va turna mierea de abine in ploaie si servite la mic dejun alaturi de o ceasca de lapte cu cacao.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.