Friptura de porc coapta incet, faramitata, cu sos pentru gratar. Carnea se gateste in cuptor vreo 4 ore, pana cand e atat de frageda incat se poate rupe fasii doar cu furculita.
Friptura de porc coapta |
- 1 kg carne de porc
- 150 ml ketchup
- 50 ml sos de rosii
- 50 ml de otet
- o ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de sos worcestershire
- o lingura de zahar brun
- o lingurita de boia de ardei dulce
- ½ lingurita pudra de ardei iute
- ¼ lingurita de chimion pudra
- o lingurita de sare
- ½ lingurita de piper
- o lingura de dulceata de ardei iute
Mod de preparare:
- Taie ceapa in bucati mici si zdrobeste usturoiul marunt.
- Pune toate ingredientele pentru sos intr-o craticioara si fierbe-l timp de 20 de minute.
- Incalzeste cuptorul la 160 de grade - caldura sus si jos la cuptorul electric.
- Pune carnea intr-un vas pentru cuptor.
- Toarna sosul peste carne, acoperind-o pe toate partile.
- Acopera oala cu un capac si bag-o la cuptor pentru 3 ore jumatate.
- Indeparteaza capacul de pe oala si lasa carnea sa se mai coaca timp de 30 minute - o ora, pana cand sosul scade si se ingroasa.
- Cand este gata, destrama carnea cu ajutorul a doua furculite si amestec-o in sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.