Am reusit sa postez aceasta reteta inainte de Pastele catolic. De
fapt nu e chiar o reteta, vom fierbe sunca
intreaga, timp de 6 ore pana ce osul iese usor din carne. Veti avea cel mai bun aperitiv
pe masa de Pasti. Veti obtine gustul si textura unui sunci adevarate.
Sunca fiarta |
Mod de preparare:
- Cu o zi inainte sunca se pune in apa la desarat. Se lasa pana a doua zi, timp in care se schimba apa de cateva ori. Se spala bine sunca sub jet de apa.
- Se pune sunca la fiert in apa care sa o acopere de tot. Se adauga dafinul si piperul.
- Se fierbe la foc molcom pana furculita intra usor in ea. Timpul de fierbere depinde de dimensiunea sunci si de cat de tanar a fost porcul. Daca sunca are os, atunci puteti verifica astfel: daca osul iese usor din carne, sunca e fiarta.
- Se lasa sunca sa se racoreasca in apa in care a fiert.
- Se scoate din apa, se curata de grasime, se inveleste in folie si se aseaza intr-un vas incapator. Fiindca la fiert fibrele carnii se separa, se pun greutati deasupra ei ca sa o preseze. Se lasa la frigider pana doriti sa o consumati.
- Sunca se serveste cu hrean, telemea, ceapa verde si ridichi, alaturi bineinteles de ouale rosii de Pasti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.