Ciorba sau bors din rasol de porc. O reteta simpla de ciorba, cu multe zarzavaturi si cu carne de porc.
Poate fi ciorba, acrita cu bors.
Ciorba cu rasol de porc |
INGREDIENTE:
- un rasol de porc
- un ardei gras rosu/verde
- doi morcovi mici
- doua cepe uscate
- o bucata de dovlecel
- o bucata de telina
- un pastarnac
- 4 cartofi mici
- ceapa verde
- 700 ml bors
- 100 ml suc de rosii
- verdeturi: patrunjel, leustean, loboda
- sare dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Spalam bine rasolul, il taiem in bucati si le punem la fiert - cam 20-25 de minute - intr-o oala cu aproximativ 3 litri de apa rece, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le calim usor in 2-3 linguri cu ulei, dupa care le adaugam in ciorba si lasam sa fiarba la foc mic, in oala acoperita. Punem cartofii taiati cubulete si lasam pe foc pana ce carnea este bine fiarta. Acum putem adauga borsul si sucul de rosii, potrivim de gust cu sare si lasam sa mai dea intr-un clocot, doua. Presaram verdeturile si servim ciorba calda, cu ardei iuti. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.