Acest cas de carne se poate manca proaspat copt, cald,
abia scos din cuptor dar si rece, cu salata de castraveti, in chifle –
pe post de mezel. Se poate insa si taia felii si praji usor pe ambele
parti cu oua ochiuri si salata de cartofi sau cartofi la tigaie.
Cas de carne |
- 750 g carne tocata de porc - mai grasa
- 750 g carne tocata de vita
- 120 g gheata
- maghiran uscat - 1 lingurita
- sare
- piper alb - jumatate de lingurita rasa
- nucsoara - jumatate de lingurita rasa
Mod de preparare:
Pentru prepararea casului de carne avem nevoie de carne tocata foarte marunt. Ideal ar fi ca dupa condimentarea carnii, aceasta sa se mai treaca odata prin aparatul de tocat carne. Compozitia se poate amesteca si cu malaxorul si cu mana, dar trebuie amestecata mult de tot. Asadar se amesteca cele doua tipuri de carne tocate fin, se adauga condimentele si se framanta pana se omogenizeaza. Carnea trebuie sa fie foarte rece. Prin framantare ea se incalzeste si devine lipicioasa.
COACERE:
Compozitia de cas de carne astfel obtinuta se aseaza intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Suprafata se netezeste cu mana inmuiata in apa rece.
Servire:
Acest minunat cas de carne se poate manca imediat ce se scoate din cuptor.
Se poate lasa insa si la racorit si servi pe post de mezel, in sandvisuri. Feliile de cas de carne se pot incalzi sau praji usor in tigaie si se pot servi alaturi de salate de cartofi sau de oua ochi. Iata 3 sugestii de servire a casului de carne
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.