Rețetă simplă și sățioasă, a cărei pregătire îți fură numai 20 de
minute. Perfectă pentru un mic dejun dintr-o zi de lucru sau pentru o
vizită neanunțată: mini tarta în crustă crocantă de pâine. Iti va
umple casa de arome de paine si branza la cuptor. daca iti spun ca
dureaza doar 20 de minute poate fii o idee buna in weekendul asta
ploios.
Mini tarta în crustă de pâine |
Ingrediente:
- usturoi pudră
- 6 felii de pâine toast
- 6 felii șuncă
- parmezan
- brânză rasă
- 1 ceapă mică
- 70 ml lapte
- pătrunjel uscat
- sare după gust
- piper negru
- 3 ouă mari
Mod de preparare:
Umpleți tava de brioșe cu pâinicile decupate, puse ca un coșuleț. E mai mult decât important să dați la cuptor feliile până puneți umplutura, ca să formeze o crustă crocantă. Scoateți din cuptor după 3 minute. Între timp, bateți ouăle cu laptele, pătrunjelul, sarea, piperul și usturoiul pudră. Puneți șunculița călită, în mod egal, în formele tăvii. Apoi cașcavalul și brânza. Turnați – tot egal, desigur – ouăle bătute, peste. Puneți imediat în cuptorul încins, ca să nu îi dați timp mixturii să înmoaie pâinicile. Cu focul mediu, lăsați la copt mini tarta-urile între 12 și 15 minute. Scoateți din cuptor și serviți cald, nu fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.