Sparanghelul cu bacon la cuptor este una dintre cele mai simple si rapide retete de aperitiv. Stiti momentul acela cand nu prea ai timp de gatit? Ei bine, cateva rulouri cu sunca si sparanghel la cuptor va pot salva.
Sparanghel cu Sunca la Cuptor |
10 fire de sparanghel proaspat
200 g de sunca, feliat subtire
2 linguri cu ulei de masline
piper proaspat macinat
2 linguri cu parmezan razuit
coaja rasa si zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie
MOD DE PREPARARE:
PASUL 1
Incalzim cuptorul.
Prindem
de cele doua capete ale firului de sparanghel si il indoim incet, pe
unde se rupe in mod natural, pe acolo este partea fibroasa. Apoi il
curatam de solzisorii visinii, in cazul sparanghelului verde sau, in
cazul sparanghelului alb, ii curatam toata tija.
PASUL 2
Infasuram
fiecare fir de sparanghel in cate o felie de sunca, incepand de la
capatul cu muguri, rasucindu-l usor si avand grija ca straturile de
sunca sa se suprapuna putin.
PASUL 3
Asezam
rulourile cu sunca intr-o tava in care am pus hartie de copt, presaram
peste ele piper proaspat macinat si picuram ulei de masline, mai
ales pe varfurile si pe cozile de sparanghel.
PASUL 4
Punem
tava in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 8-10 minute, pana cand sunca este crocant pe margini, iar sparanghelul poate si usor
strapuns cu o furculita.
PASUL 5
Presaram
peste sparanghelul scos din cuptor coaja rasa se lamaie si parmezan
razuit si il servim cald, stropit cu zeama de lamaie.
Aceasta este recomandarea pentru Sparanghel cu Sunca la Cuptor.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.